Primam mirovinu i naknadu za članstvo u Nadzornom odboru Cesta, što mjesečno iznosi oko devet tisuća kuna. Laž je da primam 30 tisuća kuna – odgovorio je Grčić na optužbe bivših kolega

Tek nakon žestokog napada iz suprotnog tabora, Miroslav Čačija i Stanko Grčić na tiskovnoj konferenciji odlučili su javno progovoriti zašto su nakon 22 godine dragovoljno odlučili napustiti HSS. Njihovo je, složni su, višegodišnje nezadovoljstvo započelo pobjedom Branka Hrga na izborima za nacionalnog predsjednika stranke, za koje danas tvrde kako su bili upitnog legitimiteta. Kako je pojasnio Čačija, nakon unutarstranačkih izbora provedena je revizija članstva koja je pokazala da se broj članova prepolovio. Još na izborima, kazao je, vidio je ljude koji godinama nisu bili stranački aktivni, što ga je navelo na pomisao da se Hrg služi izbornim inžinjeringom. Bivši HSS-ovci bili su nezadovoljni i izbacivanjem Damira Bajsa iz stranke, no svoje nezadovoljstvo, kažu, odlučili su neizražavati javno upravo zbog budućnosti županijske organizacije HSS-a.

– Vjerojatno smo pogriješili kada smo šutjeli, no smatrali smo kako će našu kritiku predsjednik stranke iskoristiti da raspusti našu županijsku organizaciju, što bi naštetilo našim članovima – obrazložio je Čačija, dodavši kako je Damir Bajs bio među najuspjšenijim ministrima u Vladi RH, te je za svoja prethodna dva i pol mandata uspješno vodio županiju. Istaknuo je i kako je koalicija s SDP-om na prethodnim lokalnim izborima bila pogreška, te da su se oni zalagali za koaliciju s HDZ-om.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 12 ili pretplatom na naše online izdanje.