U Općini Zrinski Topolovac ove godine velike nade polažu u povlačenje sredstava iz domaćih i europskih fondova, kojima bi se unaprijedila infrastruktura. Na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja tako su prijavljena dva projekta, a završava se i dokumentacija za natječaj Ministarstva graditeljstva te za natječaj iz Mjere 7.4 ruralnog razvoja.

Asfaltiranje ceste

-Na otvoreni natječaj Ministarstva regionalnog razvoja prijavili smo projekt asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području općine. Riječ je o nekih osam ili devet sokaka ukupne duljine 1300 metara, a ukupna investicija vrijedna je ukupno 1,15 milijuna kuna – otkrio je načelnik Općine Z. Topolovac Slavko Došen i dodao da se ove godine nadaju i nastavku radova na društvenom okupljalištu u središtu mjesta kraj župne crkve, koji bi trebao postati budući kulturno-sportsko-rekreativno-duhovni centar.

-S ovim projektom smo započeli još prije šest ili sedam godina, a radi se o investiciji ukupno vrijednoj oko 2,7 milijuna kuna. Pola posla napravljeno je tijekom ranijih godina, a na natječaj Ministarstva prijavili smo investiciju vrijednu 1,3 milijuna kuna. Prošle smo godine za izgradnju zdanja od kojeg kanimo napraviti središnje okupljalište za kompletan društveni život u selu od ministarstva dobili stotinu tisuća kuna, a uložili smo još 40 tisuća kuna vlastitih sredstava – kazao je Došen i dodao da su za sada napravljeni svlačionica i sanitarni čvor, a sklonjena je i stara kućica koja se ondje nalazila.

Zdrave osnove

-Tu starinsku kućicu planiramo ponovno izgraditi na istom mjestu i pretvoriti ju u etno-kuću, a na tom mjestu u budućnosti bi se trebali odvijati svi ne samo društveni, već i sportski i ostali događaji. Napravit će se igralište za nogomet, male tribine, a nakon što se ovaj projekt zaključi, imat ćemo zdrave osnove da ponovno u Zrinskom Topolovcu pokrenemo nažalost ugašenu manifestaciju, Dane Zrinskih – rekao je Došen, koji vjeruje da bi na ovaj način mogao oživjeti i društveni život sela.

-Za dovršetak ove investicije potrebno je još više od milijun kuna i nadam se da će u Ministarstvu regionalnog razvoja prepoznati ovaj projekt. Naša vlastita sredstva nisu ni približno dostatna da bismo mogli krenuti u realizaciju tako zahtjevnog projekta, no proteklih smo godina doista mnogo ulagali u izradu projektne dokumentacije i spremno očekujemo razne domaće i europske natječaje.