Iako Bjelovar još uvijek nema zatvoreni plivački bazen, sezona plivanja ne prestaje s odlaskom ljeta. Tako Bjelovarski plivački klub već treću sezonu za redom u bazenu Doma za starije i nemoćne osobe Vita Nova organizira satove plivanja za mališane od 6 do 15 godina, a brojka od 120 polaznika uvjerljivo ilustrira zanimanje za ovaj dio „zimskih radosti“. No ovaj bazen koristi i dio naših sugrađana koji svakodnevno dolaze na plivačku rekreaciju koju upotpunjuju i ostalim sadržajima ove ustanove. Prema riječima vlasnika Vita Nove Stjepana Njegovca, bazen u kojemu je temperatura vode oko 32 stupnja Celzija prve je goste primio početkom 2013. godine, jer ni u prvotnim razmišljanjima nije bio namjenjen samo korisnicima doma.

-Držali smo da će zatvoreni bazen izazvati zanimanje, ne samo djece, nego i građana, i to bez obzira na njegov optimalni kapacitet od 15 do 20 posjetitelja. Ipak se radilo o novoj ponudi i, prema sadašnjim podacima, tijekom mjeseca, ne računajući djecu, bilježimo oko 800 posjetitelja. Ta je brojka ustaljena od prije tri godine što znači kako je riječ o standardnim posjetiteljima koji uz plivanje koriste saunu i još poneki dio naše ponude – kaže Njegovac. Dobna struktura posjetitelja se kreće od vitalnih umirovljenika do mladih ljudi koji u plivanju pronalaze dio opuštanja ili pak nadomjestak za rekreaciju na zimi zatvorenim terenima.
Dosadašnje zanimanje za zatvoreni bazen ponovo aktualizira i pitanje treba li Bjelovaru takav objekt, ali olimpijskih dimenzija, odnosno 50 puta 25 metara, koji bi zadovoljio i daleko veći broj naših sugrađana. Neki će pri tome povući usporednicu s Koprivnicom gdje se gradnja zatvorenog bazena baš i nije pokazala previše isplativom, pa zasigurno od te činjenice valja poći i u bjelovarskim razmišljanjima.