Izgleda da je amorova strelica na pragu mjeseca zaljubljenih pogodila i srca mještana naše županije jer rubrika poznanstava u našem oglasniku postala je bogatija nego što je uobičajeno. U jednom od njih gospodin moli “Ženu koja ima zdravo srce i dobru dušu iz Bjelovara, do 60 godina, a ima malu mirovinu ili je bez nje, da je slobodna bez obveza radi braka, po mogućnosti da ima auto”. Drugi pak kaže “Umirovljenik s višom mirovinom od šest tisuća kuna, živi sam u kući, no sada je u domu za stare osobe u Ulici Vlahe Paljetka. Nadam se da ću ići kući kada zatopli, posebno ako mi se javiš da živimo zajedno, štovana gospođo. Volim pjesme, ples, izlaske, kupališta te druga zanimljiva mjesta.” Također ima i kavalira pa tako u jednom od oglasa “Muškarac traži žensku osobu koja živi na selu sama, a treba mušku pomoć, od 60 godina “. U jednom od njih stoji “Tražim prijatelja da mi se javi ako je živ. Sreli smo se na ulici, ispred Tome Vinkovića i pričao mi je da mu je sin poginuo u ratu. Rekao mi je da me ne može nikada zaboravit.” Nije rijetkost ni da se u potencijalnom pozivu za ljubav ostavljaju mirovina i ušteđevina kao uzvrat za pomoć u kućanstvu, a upravo smo protagonista ovog posljednjeg u nizu pronašli ovih dana u njegovom domu u Bulincu. Riječ je o vedrom i veselom 80-godišnjaku Marijanu Markaju koji je potragu za novom životnom družicom krenuo nakon što mu je preminula supruga 2009. godine.

Poziva ne manjka

-Bili smo u braku 37 godina u kojem smo dobili trojicu sinova, a danas imam čak 18 unučadi. No iako imam brojnu obitelj, živim sam. Već mi je pomalo teško, a nemam mi tko ni ručak spremiti. Upravo zato tražim ozbiljnu gospođu koja bi mi čistila i kuhala, no takvu još nisam pronašao. Čak sam spreman i na ženidbu kako bi mojoj supruzi ostala mirovina nakon moje smrti – pojašnjava nam ovaj vremešni veterinsraki tehničar koji je dio svog životnog vijeka proveo i u Zagrebu. Otkriva kako poziva žena ne manjka, no sve one imaju neka zajednička pitanja.

Nađi mi babu da opipam žabu

-Zovu i prvo što pitaju je kolika mi je penzija, a kada im kažem da imam 1800 kuna primanja, nekako se ohlade. Ima i onih koje zanima koje sam vjere pa im moram pojasniti da sam katolik – kaže naš sugovornik otkrivajući je dobra partija jer, kako kaže, nije izbirljiv, ne kafeniše, ne pije, ne kocka i ne ganja babe, dok traži pokretnu gospođu koja nije starija od 65 ili 70 godina.
-Imam vrt i kokice. Uživam ovdje u Bulincu pa nikakve selidbe ne dolaze u obzir. Volim šalu i po prirodi sam veseljak pa se nadam da ću naći gospođu kako bismo ostarili zajedno i uživali u svakom danu koji je pred nama. Za sada još nisam pronašao takvu pa svima kažem “Nađi mi babu da opipam žabu” – zaključuje dobro raspoloženi Markaj.