Kada bi Općine đurđevačke Podravine bile u BBŽ tada bi Županija ostvarila godišnji prihod na osnovi rente od oko 40 milijuna kuna

Zbog gospodarske krize koja je zadesila i Bjelovarsko–bilogorsku županiju, sve je teže očekivati dolazak novih ulagača. No, da postoje određeni subjekti kojima je naša županija itekako zanimljiva, dokazuje i primjer Grada Đurđevca. Naime, tamošnji gradonačelnik Željko Lacković zbog nezadovoljstva odnosom Koprivničko–križevačke županije prema Đurđevcu ozbiljno razmišlja o odcjepljenju Grada  i prelasku u BBŽ.
-Vjerujem da bi se stanovnici Đurđevca pozitivno očitovali u slučaju raspisanog referenduma za izlazak iz Koprivničko–križevačke županije i pripojenju BBŽ, a obzirom na sada poznate prijedloge granica regija. Đurđevac se nalazi na tromeđi i vrlo je vjerojatno da će prilikom formiranja regija stanovnici imati mogućnost da se referendumski očituju žele li biti u varaždinskoj, ili zagrebačkoj regiji. Svakako želimo povezivanje s Bjelovarom iz više razloga, a u tome vidimo i priliku da u regionalnom ustroju budemo dio zagrebačke regije–navodi Lacković.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 15 ili pretplatom na naše online izdanje.