Nakon maratonskog suđenja koje je trajalo pet godina, na Županijskom sudu u Bjelovaru danas ( četvrtak) izrečena je nepravomoćna presuda Zdravku i Višnji Pevec, posrnulim bjelovarskim tajkunima kojima se sudilo za zlouporabu položaja i ovlasti, kojom su državu, stajalo je u optužnici, oštetili za ukupno 30,7 milijuna kuna.
Zdravku je izrečena jedinstvena zatvorska kazna od ukupno dvije godine i 10 mjeseci zatvora za dva kaznena djela. Međutim, polovica kazne od godinu i pet mjeseci pretvorena je u uvjetnu zatvorsku kaznu na rok kušnje od tri godine, tako bi Zdravko trebao odslužiti preostalih godinu i pet mjeseci zatvora. No, odbije li mu se šest mjeseci koje je proveo u istražnom zatvoru,  zatvorska kazna se smanjuje na  11 mjeseci.

Žalit ću se!

Višnja je, pak, osuđena na godinu dana zatvora, koja joj je zamijenjena radom za opće dobro. U tu zatvorsku kaznu također će joj se uračunati vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od šest mjeseci. Tako da će joj preostalih šest mjeseci biti pretvoreno u rad za opće dobro.
Nakon što je sudac Darko Domšić pročitao presudu, Zdravko je kazao kako ništa ne razumije, pa je sudac  ponovno sve potanko pojasnio. Državni odvjetnik Goran Gašpar izrazio je zadovoljstvo izrečenom presudom, dok je Veljko Miljević, odvjetnik Zdravka Peveca najavio žalbu Vrhovnom sudu. Osuđeni bračni par nije krio nezadovoljstvo presudom, no u tome je ipak prednjačio Zdravko Pevec.
Osim toga bračni par Pevec dužan je po pravomoćnosti presude tvrtki Pevec d.d. vratiti 3,9 milijuna kuna, te platiti sudske troškove od gotovo 400 tisuća kuna.