Jubilarno 15. izdanje Božićne priče, ujedno i najdulje do sada, zatvorilo je vrata spektakularnim “Jurinim vatrometom” te koncertom Klape Rišpet i tamburaškog sastava Čuvari noći. Božićna priča ove je godine potrajala čak 45 dana, a organizatori su i više nego zadovoljni posjetom, jer je imanje obitelji Salaj u Grabovnici obišlo gotovo 120 tisuća ljudi, dok je ukupno prodano 70 tisuća ulaznica.
-Posjeta je bilo na razini koju smo očekivali, a najviše veseli što su reakcije ljudi bile jako dobre. Božićna priča dobila je prosječnu ocjenu 4.9, što dovoljno govori koliko su posjetitelji bili zadovoljni – istaknuo je Marinko Jukić iz tvrtke Salajland, koja je od prošle godine preuzela organizaciju Božićne priče.
-Bilo je dana kada smo imali i između sedam i deset tisuća posjetitelja, a uveli smo i brojne novine, koje su se također pokazale kao jako dobre. Uz 70 tisuća prodanih, velik broj ulaznica smo i podijelili, a organizirali smo i besplatan dolazak na imanje za više udruga za djecu s posebnim potrebama – kazao je Jurić i naglasio da se Božićna priča iz hrvatske polako pretvara i u europsku atrakciju.
-Imali smo posjetitelje iz cijelog svijeta. Bilo je jako puno Mađara i Slovenaca, a imanje obitelji Salaj obišli su i turisti iz Japana, Južne Koreje, Indije i Pakistana. Božićna priča predstavljena je u nizu europskih medija, o nama su pisali novinari iz Njemačke i Španjolske i vjerujem da u sljedećim godinama možemo očekivati i nove goste iz Europe. Već sada imamo upite agencija iz Belgija za sljedeće izdanje Božićne priče, a već sada za sljedeću manifestaciju, Uskrsnu priču, dolazak su najavila četiri autobusa iz Grčke – zaključio je Jukić.

Skupina Mađara u Grabovnici bila tri puta

Posebno zanimljiva priča ove sezone u Grabovnici bila je skupina turista iz Mađarske, koju je Božićna priča toliko oduševila da je imanje obitelji Salaj posjetila čak tri puta.
-Prvi puta stigli su odmah iza otvorenja, drugi puta za Božić, a kad je pao snijeg, poželjeli su doći još jednom da vide kako imanje izgleda pod snijegom. Došli su i, vjerujem, nisu požalili, a svoj su dolazak najavili i sljedeće godine – rekao je Jurić.

Sprema se osvježena Uskrsna priča
Božićna priča tek je zatvorila svoja vrata, a već su započele pripreme novu manifestaciju, koja će na imanju obitelji Salaj započeti u travnju. I za Usrksnu priču spremaju se brojni noviteti kojima se planira privući nove posjetitelje, a u planu je da imanje u Grabovnici svoja vrata tada otvori na desetak dana.
-Božićna priča završila je u nedjelju, a mi smo praktički već u ponedjeljak počeli skidati lampice i osmišljavati program za Uskrsnu priču. Počinjemo s izradom raznih trodimenzionalnih figura, no glavni naglasak ipak će biti na uskrsnim jajima, pisanicama. Planiramo značajno povećanje broja uskrsnih jaja koja će biti postavljena na imanju, a i Uskrsnu priču želimo što više približiti djeci, koja su naši najvjerniji i najdraži gosti – istaknuo je Jukić.