Grad Bjelovar bogato nagradio sretnog nalaznika

Slavko Setnik i njegova majka Anka ni najluđim snovima nisu mogli zamisliti da će im čišćenja tuđe kuće promijeniti živote

Da život zaista piše nevjerojatne romane u kojima pojedinac ponekad doživi nešto čemu se nikada nije nadao, dokazuje i životna priča Slavka Setnika koji je poštenjem na dar dobio nego obiteljsku kuću.

Priča ovog sretnog Bjelovarčanina započela je još u rujnu 2008. godina kada je na groblju Borik, kao teška sirotinja o trošku Centra za socijalnu skrb, sahranjen Branko Dundović–Dandi. Iako Setnik tog bjelovarskog osobenjaka koji je godinama naplaćivao mjestarinu na bolničkom parkiralištu nije uopće poznavao, njihove sudbine ispreplele su se u trenutku kada je pozvan da očisti pokojnikovu kuću.

Naime, kako Dandi nije imao nigdje nikoga od rodbine koja bi u nasljedstvo preuzela obiteljsku kuću koju je ostavio iza sebe, ona je po zakonu pripala Gradu Bjelovaru koji je angažirao Setnika da očisti unutrašnjost kuće, koja je bila pretrpana i u strašnom neredu. No, Setnik ni u najluđim snovima nije mogao zamisliti da će mu taj posao promijeniti život.

-Prilikom čišćenja kuće Slavko Setnik pronašao je četiri štedne knjižice sa štednim ulozima od 134.313,40 eura koje su ostale iza pokojnika, a pripale su Gradu. Zakonom o vlasništvu određeno je da nalaznik ima pravo na nalazninu u visini od 10 posto od prometne vrijednosti stvari.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 10 ili pretplatom na naše online izdanje.