Karneval u Velikom Trojstvu samo je jedna u nizu manifestacija kojom se ova općina nameće kao destinacija broj jedan na turističkoj karti županije

Općinu Veliku Trojstvo prošle su subote ponovno na jedan dan preuzeli sulejmani, vampiri, carice marice, zečice, vještice, drakule i ostali maskirani uzvanici. Načelnik Ivan Kovačić rado im je predao ključeve Općine, kako bi s obitelji barem na jedan dan uživao kao mještanin bez obveza.

Scenarij je to koji se ponavlja posljednje tri godine, a zahvaljujući trudu mještana, središte Velikog Trojstva iz godine u godinu postaje sve prepoznatljivija fašnička destinacija. Za bogati zabavni program brine se široki organizacijski odbor u kojemu su predstavnici Općine, Osnovne škole, turističke udruge Bilogorski turistički put, te KUD-a Veliko Trojstvo.

Središnje mjesto cjelodnevne fešte je velebna športsko-školska dvorana u kojoj se već u ranim popodnevnim satima okupljaju male maškare. Nakon proglašenja najboljih malih maski i pobjednika u raznim, većinom plesnim igrama, maskirana povorka prodefilirala je središtem općine, na zadovoljstvo slučajnih i namjernih prolaznika koji su je isplatili pljeskom. Ove godine u povorci je sudjelovalo gotovo 200 maškara.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 9 ili pretplatom na naše online izdanje.