Općina Veliki Grđevac raspisala je javni poziv za stipendiranje studenata sa svog područja u akademskoj 20016/2017. godini. Ove godine Općina će dodijeliti tri stipendije redovnim studentima koji imaju prebivalište na području Općine Veliki Grđevac, a koji su upisani na visoka učilišta Hrvatskoj. Visina jedne stipendije iznosi 500 kuna mjesečno, a isplaćuje se od listopada do lipnja.
Prema javnom pozivu, pravo natjecanja za stipendije imaju redovni studenti uz uvjet da su studenti druge, treće, četvrte, pete i šeste godine studija koji su na prethodnim godinama postigli prosjek ocjena najmanje 3,0. Osim toga, uspjeh studenata postignut na državnim natjecanjima u prethodnoj akademskoj godini povećava broj bodova. Osim ovih uvjeta, na poziv se mogu javiti studenti koji tijekom studija redovno upisivali naredne godine, a koji, kao i njihovi roditelji, imaju prebivalište na području Općine Veliki Grđevac najmanje pet godine.
-Inače stipendiramo petero studenata, a sada su se otvorila tri nova mjesta budući da je dio naših stipendista završio svoje fakultete. Riječ je o bespovratnim sredstvima ako studenti redovito upisuju više godine studija, ali i ako se student nakon završenog studija zaposli na području Velikog Grđevca. Također, ovo vrijedi i ako se stipendist zaposli negdje drugdje u slučaju da se na području naše općine ne traži kadar za koji se student školovao. Inače, Općina Veliki Grđevac studente sa svog područja stipendira već sedam godina, a to je vrlo važno budući da na području naše općine, baš kao i na području čitave Hrvatske trebamo mlade i obrazovane ljude te im na putu do znanja trebamo i financijski pomagati – naglasio je načelnik Velikog Grđevca Marijan Dautanac. Dodajmo tome kako se na ovaj javni poziv može javiti do kraja ovog tjedna.