Kraj kalendarske godine obično je krcat planovima za iduću, u kojoj se u pravilu kani napraviti više nego prethodne, čemu predstoje i ozbiljne pripreme. Tako je i u Velikoj Pisanici, gdje su za dva kapitalna ulaganja projekti već gotovi i samo se čeka raspisivanje natječaja koji bi trebali uslijediti već u siječnju. Stoga načelnik Fredi Pali ima dosta razloga za zadovoljstvo jer prema sadašnjim očekivanjima glavni pisanički programi bi zbog neupitnog infrastrukturnog, ali i prometnog značaja trebali dobiti očekivane potpore.

-U cijelosti je dovršen projekt izgradnje spojne ceste Velika Pisanica-Drljanovac, preko nekadašnje prometnice Grabari, kojim će žitelji, ne samo općinskog središta, već i okolnih naselja kraćim putem dolaziti do državne ceste Bjelovar-Daruvar. Vrijednost radova iznosi 3,5 milijuna, ali obnova ovog nekadašnjeg prometnog kraka ima daleko veće značenje za stanovnike naše općine. Za natječaj je spreman i projekt javne rasvjete, i to ne samo za Veliku Pisanicu, već i cijelu općinu, vrijedan 2,5 milijuna kuna, koji bi se realizirao u tri faze, ali i taj podatak daje dovoljno jamstava kako će se u najkraćem vremenu riješiti i ovaj dio općinske infrastrukture – kaže Pali.

Istodobno, pripremljen je i projekt obnove i sanacije zdravstvene ambulante koja će uz novo pročelje i krovište dobiti i sve ostale elemente energetske učinkovitosti, za što se iz Ministarstva regionalnog razvitka očekuje 350.000, te uređenja središta mjesta, u što bi se trebalo utrošiti oko 150.000 kuna.