Ako je netko pravi zaljubljenik u stara vozila, onda je to zasigurno Veljko Vrhovnik, 67–godišnji Bjelovarčanin koji posjeduje čak, vjerovali ili ne, 11 oldtimera među kojima su i dva prastara motocikla. Svoje limene ljubimce, kaže, ljubomorno čuva unutar jednog skladišta i ne misli stati na ovoj brojci.
-Odrastao sam u obitelji koja je njegovala ljubav prema motociklističkim i automobilističkim utrkama pa se i nije bilo tako teško ‘zaraziti’ vozilima. Trenutno imam devet starih automobila, od volkswagwena do mercedesa, dva motocikla od kojih je jedan marke TMZ hrvatske proizvodnje, te jednu staru kamp prikolicu koja za mene ima posebnu sentimentalnu vrijednost.
Ponosan na motocikle
Nabavljao sam ih tijekom godina i uvijek kada kupim zadnji obećam da više neću niti jedan. No, onda mi se opet svidi neko staro vozilo i priča krene ispočetka–smije se Vrhovnik, te dodaje kako je posebno ponosan na svoje motocikle.
-Proizvedeni su u jedinoj hrvatskoj tvornici motocikala koja je ikada postojala. Kako ih je proizveden vrlo mali broj, takvi su primjerci danas rijetkost i vrlo ih je teško pronaći. Motocikl TZM mi je posebno drag, a kupio sam još dvije mašine kako bi samo jednu restaurirao, jer odavno nema rezervnih dijelova za nabaviti–priča Vrhovnik.