Toni Jakovov, vjerni čitatelj iz Babotoka nedaleko Kapele, obavijestio je redakciju o tome kako je nedavno u njegovom mjestu zatvoreno i posljednje sabiralište mlijeka. Prvo su zatvorili ‘mljekaru’ na kraju sela prema Donjim Zdjelicama, piše nam Jakovov, a potom i sabiralište u središtu mjesta.
-Oba sabirališta mještani su nekoć sami izgradili, a prije nekoliko godina čak i financirali priključak vode, jer je prijetilo zatvaranje ako sabiralište ne bude priključeno na mjesni vodovod–kaže Jakovov.
Dodaje i kako u Baobotoku tri obitelji posjeduju laktofriz odakle se, kaže, svakodnevno dovozi mlijeko, pa smatra da problem ne bi trebao biti usput pokupiti i mlijeko iz sabirališta. Ostali mljekari u selu koji ne posjeduju laktofriz, dodaje, svoje mlijeko sada moraju voziti do sabirališta u Donjim Zdjelicama koje je udaljeno nekoliko kilometara. Osim za dopremu mlijeka, kaže Jakovov, sabiralište je mještanima nekoć bilo mjesto za druženje i razmjenu informacija. Kao sjećanje da je nekoć radilo punom parom, na zidu babotočkog sabirališta ostalo je visjeti tek uokvireno ‘Uvjerene o završenom tečaju iz organizacije, tehnologije i higijene preuzimanja mlijeka’ koji je uspješno završila Katarina Koporolčec iz Babotoka. Uvjerenja koje je dobila datira iz 1989. godine, a izdala ga je bjelovarska ‘Sirela’, nekoć veliki otkupljivač mlijeka.