U Maloj Cigleni živi svega 20 mještana, a zbog izrazito malog broja stanovnika naseljenih u samo 10 kuća i sami se pitaju zašto njihova ulica uopće ima status mjesnog odbora

Zamislite da su vam uz imena svakog stanovnika u mjestu poznata i imena njihovih domaćih životinja. Upravo je to danas slučaj u Maloj Cigleni, najmanjem mjesnom odboru u sastavu Grada Bjelovara, koji u ovom trenutku broji samo 20 stanovnika i vjerojatno je jedan od najmanjih mjesnih odbora u državi. Mjesni odbor koji je udaljen tek 10–ak kilometara od Bjelovara smjestio se između Prespe i Tomaša, a zbog izrazito malog broja stanovnika naseljenih u samo 10 kuća i sami mještani se pitaju zašto njihova ulica već godinama uopće nosi epitet mjesnog odbora.
-Tijekom utvrđivanja granica Grada Bjelovara formiran je i naš mjesni odbor, ako bi se to uopće tako moglo nazvati. Sastoji od 400–tinjak metara duge ulice u kojoj žive svi mještani, a radi se o starim ljudima, uglavnom udovicama, te nekolicini srednjovječnih osoba i jednoj bebi od šest mjeseci. Imamo i tri krave i to je sve. Iskreno, ni nama nije jasno zašto je naša mala ulica postala mjesni odbor, ali se previše ne bunimo jer da smo slučajno u sastavu nekog većeg mjesta, pitanje da li bi dobili i ovo malo pažnje koju nam Grad poklanja kao zasebnom mjesnom odboru–priča Marijana Havliček, mještanka koja obnaša funkciju predsjednice Vijeća mjesnog odbora Mala Ciglena već drugi mandat.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 16 ili pretplatom na naše online izdanje.