Petra Radakovića nema na listi najbogatijih jer se dionicama Erste banke više ne trguje

Mirko Grbešić, vlasnik Koestlina, 11. je na ljestvici najbogatijih u Hrvatskoj, koju je upravo objavilo hrvatsko izdanje uglednog američkog časopisa Forbes. Predvodi je već godinama Ivica Todorić, vlasnik koncerna Agrokor, čije je bogatstvo procijenjeno na običnim smrtnicima nezamislivih 3,7 milijardi kuna, a slijede hrvatsko-čileanska obitelj Lukšić, i to zahvaljujući svojem turističkom carstvu koje se proteže diljem Jadranske obale, Emil Tedeschi, većinski vlasnik Atlantic grupe te obitelj Besnier (vlasnici Dukata). Lukšići su, ako zanemarimo sezonske turističke djelatnike iz Bjelovarsko-bilogorske županije, ujedno i jedini na čelu ljestvice najbogatijih Hrvata, a da nemaju izravne veze s Bjelovarom i Bjelovarsko-bilogorskom županijom.
Todorić, naime, osim brojnih Konzumovih prodavaonica te županijskih podružnica svojih mnogobrojnih tvrtki poput Leda i Jamnice, za Bjelovar veže i prostor bivšeg Petog maja, na kojemu je trebao (za bjelovarske prilike) niknuti ogroman stambeno-trgovački kompleks. Ako Agrokor preuzme slovenski Mercator, Todorić će biti vezan i uz Mercatorov (potencijalni) šoping-centar. Usto, prostor Bjelovarsko-bilogorske županije neodoljivo privlači Ivicu Todorić kao strastvenog lovca. Svaki slobodan trenutak on navodno koristi opuštajući se u lovu na državnom lovištu Garjevica koje se prostire između Garešnice, Čazme i Kutine.
– Skoro da nema vikenda da Todorić ne svrati do lovišta. Najčešće se doveze helikopterom. U njegovu društvu uvijek je elita. Tu su i ostali uspješni poduzetnici, političari i veleposlanici – kazao nam je jedan od lovaca dodavši kako Todorić veoma mnogo ulaže u lovište.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 16 ili pretplatom na naše online izdanje.