Iako možda naoko neobičan spoj, mladi Međimurac s privremenom bjelovarskom adresom Petar Krušelj dokazuje kako su tehničke znanosti i glazba odličan spoj. Naime, ovaj je 22-ogodišnjak u Bjelovar stigao prije tri godine kada je upisao studij Mehatronike, a ove je jeseni upisao i prvi razred bjelovarske Glazbene škole Vatroslava Lisinskog.

Glazbeni korijeni

-Moja baka je u našem kraju svirala orgulje u crkvi čak 50 godina, a prije nekoliko godina sam njezinim stopama krenuo i ja. Prije sedam godina sam počeo pjevati u crkvenom zboru, ali i svirati orgulje. Naravno, kada sam u Bjelovaru upisao fakultet, nastavio sam se ovdje baviti glazbom. Tako sam počeo pjevati u katedralnom zboru i u Golubu, a na nagovor Željke Ferenčak i Đurđice Pavičić otišao sam u Glazbenu školu kod profesorice Andreje Petrić provjeriti kolike su moje glazbene mogućnosti. Budući da je taj susret prošao odlično, krenuo sam u Glazbenu. Prvo sam upisao pripremni razred, a ove jeseni i smjer pjevanja u Srednjoj glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog tako da sam sad student treće godine i učenik prvog razreda – kaže ovaj 22-godišnjak napominjući kako je oduvijek volio pjevanje i sviranje, no kako je ovim korakom svoju ljubav prema glazbi podigao na jednu višu razinu.
-Kažu da studenti imaju dosta vremena što zaista i je istina. Tako neki u slobodno vrijeme treniraju nogomet ili neki drugi sport, a ja idem u Glazbenu. Sve to ovisi o vlastitim željama i ambicijama, no kada ima volje, pronađe se i način za usklađivanje obaveza samo se treba dobro organizirati i posložiti prioritete. Trenutno sam na početku svoj glazbenog obrazovanja, no zaista uživam u svakom satu. Ponajprije se to odnosi na pjevanje, ali i na sve druge predmete poput klavira, harmonije ili povijesti glazbe. Svjestan sam toga je da važno trenirati glas kako bi se dobila lakoća pjevanja, a da bi se to postiglo potrebno je uložiti trud – kaže ovaj bariton napominjući kako pjevati mogu svi oni koji to žele i koji imaju sluha. Naš sugovornik najviše uživa u pjevanju skladbi starih talijanskih skladatelja, ali i Mozartu i opernim arijama. Iza njega su i prvi nastupi u kojima, kako kaže, zaista uživa.

Velike ambicije

-Budući da sam tek na svom glazbenom početku, još uvijek imam tremu pred sam nastup, no kada krenem izvoditi neku od svojih omiljenih skladbi, sva trema nestane. Upravo zato imamo velike želje i ambicije za budućnost, no vidjet ćemo što ću od toga uspjeti ostvariti. U svakom slučaj, jednog dana bih se volio ozbiljno baviti glazbom jer u tome zaista uživam – ističe Krušelj koji pjevajući provede i nekoliko sati dnevno.
-Volim svu glazbu, a pjevam sve što mogu i što znam tako se u danu skupi i nekoliko sati pjevanja. Osim toga, sada sviram orgulje u katedrali ovdje u Bjelovaru na misama izvan rasporeda. Glazbu volim pa zaista uživam u svakoj sekundi provednoj u pjevanju i sviranju – zaključuje naš sugovornik.