Do kraja 2015. godine stanari  moraju investirati i do 500-ak kuna po jednom radijatoru, kako bi izbjegli visoke novčane kazne od 10 do 50 tisuća kuna

Dok su ranijih godina razdjelnici toplinske energije ugrađivani u zgrade u kojima se 100 posto stanara izjasnilo za tu investiciju, do kraja iduće godine vlasnici stanova više neće moći odbiti ugradnju razdjelnika i termostatskih ventila.
-Nakon donošenja Zakona o tržištu toplinske energije koji uskoro stupa na snagu, svaka stambena jedinica u zgradi s više od 50 stanova do kraja 2015. godine morat će ugraditi zaseban uređaj za mjerenje potrošnje toplinske energije koji košta 500–tinjak kuna po radijatoru, dok je za građevine s dva ili više stanova krajnji rok za to 2016. godina–kazao je Mario Brestovečki, direktor tvrtke Beming.
Na bjelovarskom području, navodi Brestovečki, postoji nekoliko naselja koja imaju više od 70 stambenih i poslovnih jedinica priključenih na toplinski sustav, a upravo će se njihovi stanari prvi naći na udaru novog zakona.
– Primjerice, naselje u Franjevačkoj ulici ima 300–tinjak stanova, a cijena ugradnje ovisit će o broju radijatora. Prosječna cijena razdjelnika je 250 kuna s ugradnjom i programiranjem, a za očekivati je da će cijena rasti povećanom potražnjom, jer svi čekaju zadnji trenutak.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 13 ili pretplatom na naše online izdanje.