Psi su neki dan okružili jednog dječaka iz zgrade. Režali su na njega, a da se dao u bijeg ili eventualno pomaknuo, odmah bi ga napali i izgrizli, prepričava Predrag Kovač događaj koji je njegovom mladom susjedu utjerao strah u kosti

-Molim odgovorne da nešto poduzmu prije nego li psi napadnu i izgrizu nekog od ovdašnjih stanovnika–upozorava Predrag Kovač, stanovnik jedne od stambenih zgrada na Matoševom trgu, upozoravajući na pse lutalice koji već duže vrijeme teroriziraju cijelo naselje.
-Evo, psi su baš neki dan okružili jednog dječaka koji je s biciklom izašao iz zgrade. Režali su na njega na što se on skamenio. Da se dao u bijeg, ili eventualno pomaknuo, vjerujem da bi ga odmah napali i izgrizli. Na sreću, u tim trenucima sam posve slučajno izašao iz zgrade, vidio što se događa i odmah otjerao pse–prepričava Kovač događaj koji je njegovom mladom susjedu utjerao strah u kosti.
Napali i poštara
Čopor pasa, kaže, u naselju je primijećen prije nekoliko tjedana, a sumnjaju kako se radi o psima koji nemaju vlasnike.
-Mislim da se radi o lutalicama, jer ni na jednom od njih nisam zamijetio ogrlicu. Mora da su vrlo gladni i u potrazi za hranom, a kako u ovdašnjim zgradama živi dosta ljudi, baca se dosta otpada pa ih to privlači. Kako su najvjerojatnije gladni, pojačano su agresivni, a to je na svojoj koži zamalo osjetio i naš poštar. Kao i dječaka, psi su poštara nedavno okružili i krenuli nasrtati na njega. No, čovjek se od ugriza ipak vješto uspio obraniti nogama–priča Kovač, te dodaje kako nakon tih događaja većina susjeda strahuje od napada pasa.
Psi i dalje na ulici
U nekoliko navrata je, tvrdi, o lutalicama obavijestio komunalnog redara.
-Komunalni redar mi je kazao da je obavijestio Društvo za zaštitu životinja ‘Šapa’ čiji će djelatnici pokupiti pse. No, to se nije dogodilo, a psi i dalje slobodno šeću naseljem. Valjda se zna tko bi na području grada trebao rješavati problem pasa lutalica i to prije nego što naude nekom od stanovnika–kaže Kovač.
Šapa bi trebala kupiti pse lutalice
Stipe Berić, gradski komunalni redar, kaže kako osobno nije zaprimio ni jedan poziv stanara s Matoševog trga vezano za pse lutalice, ali dodaje kako je procedura u takvim slučajevima vrlo jasna.
-Čim stigne poziv o psima lutalicama na području grada, dužan sam o tome obavijestiti Šapu koja bi potom morala izaći na teren i pokupiti pse. To je cijela mudrost. No, u ovom trenutku zaista ne znam zašto to eventualno netko nije učinio i zašto su psi i dalje na cesti–kaže Berić.