BJELOVAR – Poznati bjelovarski poduzetnik ni u najluđim snovima nije mogao zamisliti da će doživjeti bliski susret s provalnikom, a kamoli da će nakon toga završiti na ispitivanju u policiji. Njegova noćna mora započela je u poslijepodnevnim satima prošlog petka, a doznajemo kako je riječ o Stipi Odaku, vlasniku Ulmusa, tvrke u Frajtićevoj ulici koja se bavi proizvodnjom drvene i plastične stolarije. Odak je neobičnu situaciju doživio nešto iza 17 sati kada je u prostorijama tvrtke zamijetilo provalnika i ozlijedio ga zbog čega je ovaj završio na Odjelu kirurgije bjelovarske Opće bolnice. Premda nema službene potvrde o težini i načinu ozljeđivanja, doznajemo kako je Odak provalnika udarcem u glavu onesvijestio, a potom pozvao policiju.
Otprije poznat policiji
Da ozljede nisu bile bezazlene, dovoljno govori činjenica da je provalnik odmah prebačen na Odjel kirurgije bjelovarske Opće bolnice gdje je bio pod liječničkim nadzorom, ali i nadzorom policije koja je osiguravala bolničku sobu u kojoj se nalazio.
– Policijski službenici u prostorijama Opće bolnice Bjelovar osiguravali su hospitaliziranu osobu nad kojom je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti. S obzirom da su izvidi kaznenih djela tajni, ne možemo iznositi druge detalje – odgovorili su iz PU bjelovarsko–bilogorske.
Kako doznajemo, navodno je riječ o Bjelovarčaninu koji vrlo dobro poznat policiji zbog brojnih kaznenih djela koje je tijekom godina nakupio iza sebe. Provalnik se u međuvremenu oporavio, a policija ga je nakon izlaska iz bolnice sprovela u posebne prostorije na ispitivanje.
‘Za sada bez komentara’
Poduzetnik Odak u telefonskom razgovoru nije ni zanijekao, ali ni potvrdio da je imao bliski susret s provalnikom.
– Nemam komentara za sada. Morao sam u policiji potpisati izjavu o tajnosti. Nikada se nisam našao u takvoj situaciji. Zatečen sam cijelom situacijom. Nažalost, više vam ništa ne mogu reći – kratak je bio Odak.
Čime je vlasnik Ulmusa udario provalnika, je li bila riječ o nekom predmetu ili, pak, zatvorenoj šaci, što je uopće provalnik iz pogona tvrtke planirao ukrasti? Je li mu na pameti bio novac ili neka druga vrijednost? Kako bismo dobili odgovore na ta i mnoštvo drugih pitanja, ipak treba pričekati završetak policijske istrage.