Mi smo trenutno jedina stranka koja želi očuvati političku baštinu braće Radić, ali i primijeniti je u sadašnjoj i budućoj Hrvatskoj, poručuje Grčić

Otkako je Stanko Grčić početkom ove godine preuzeo kormilo u A-HSS-u, ta je politička stranka za koju su tada znali tek oni koji se politikom bave profesionalno, izrasla u nacionalno prepoznatljivu stranku koja je zainteresirala čak i najveće hrvatske političke stranke poput SDP-a. Iskusni Čazmanac s bogatom političkom karijerom tijekom tek sedam mjeseci na čelu A-HSS-a uspio je izgraditi stranačku infrastrukturu diljem Hrvatske, te se nametnuti kao poželjan partner lijevoj opciji na predstojećim parlamentarnim izborima.
Poboljšati komunikaciju na razini država – gradovi
– Ako nam građani pruže povjerenje, u novoj vladi bit ćemo zaduženi za poljoprivredu, zaštitu okoliša i seoski turizam. Nismo razgovarali o foteljama, već o programu, ali ako nam bude ponuđeno ministarsko mjesto, nećemo ga odbiti. Što se poljoprivrede tiče, smatramo da je potrebno kvalitetnije povezati državnu razinu s lokalnom samoupravom. Upravo na primjeru Čazme vidljivo je da gradovi nemaju dovoljno projekata, nemaju dovoljno programa i sâmim tim ne uzimaju dovoljno novca koji su im ponuđeni u EU fondovima. Naš je plan poboljšati komunikaciju na razini država – gradovi i općine i na razne načine poticati izradu EU projekata – ističe Grčić. On procjenjuje da će se u A-HSS do parlamentarnih izbora učlaniti još najmanje tisuću članova, bivših članova HSS-a, ali i mnogih drugih štovatelja djela braće Radić.
Podružnice niču diljem Hrvatske
– Mi smo trenutno jedina stranka koja želi očuvati političku baštinu braće Radić, ali i primijeniti je u sadašnjoj i budućoj Hrvatskoj. Mi smo privukli mnoge bivše HSS-ovce koji su bili pasivizirani ili zamrznuli svoj status ili su bili ignorirani, ali tu nama se priključuju i mnogi drugi štovatelji Stjepana i Antuna Radića – govori Grčić. I doista, početkom tjedna A-HSS-u pristupila je kompletna županijska organizacija HDSSB-a iz Virovitičko-podravske županije. Stranačka organizacija ustrojena je i na području Dalmacije, izborna skupština nedavno je održana u Velikoj Gorici… U svakom slučaju, A-HSS je danas stranka koja više nema skromne, regionalne ambicije, već se pretvorila u nacionalnu stranku koja računa na birače lijevog centra, posebice one koji su vezani uz poljoprivredu i tradiciju. Stanko Grčić, i to valja napomenuti, trenutno je i jedini političar koji ima šansu iz saborskih klupa zastupati interese čazmanskog kraja.