Zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je 12. siječnja ove godine u Hrgovljanima život izgubila 20–godišnja Bjelovarčanka Vlatka Glušac, Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Saše Krivaneka, 34–godišnjeg mehaničara koji je pijan upravljao automobilom u kojem je poginula djevojka. Krivanek je, stoji u optužnici, te kobne večeri vozio auto s najmanje 2,39 promila!
Nesreća se dogodila pola sata iza ponoći u Ulici Miroslava Krleže kada je pijani Krivanek s dvije suvozačice u svom Peugotu bježao od policije. Zbog mokrog kolnika i alkoholiziranosti izgubio je nadzor nad upravljačem. Automobil se u jednom trenutku zanio u zavoju, sletio s ceste i pri brzini od 116 kilometara na sat zabio u metalnu ogradu, a potom u zid kuće pri čemu se smrskao gotovo do neprepoznatljivosti. Dok je Krivanek prošao s lakšim, a suputnica Vida s teškim ozljedama, Vlatka Glušac je od mnogobrojnih ozljeda sat vremena kasnije preminula u bjelovarskoj Općoj bolnici. Nesretna djevojka je 12 dana nakon nesreće trebala napuniti 20 godina.
Ignorirao policijsku patrolu
Nakon što su završile s poslom, nesretna Glušac je zajedno s dvije godine starijom kolegicom Ivanom Vidom sjela u automobil kojim je upravljao Krivanek. Trojka se nakon zatvaranja kafića nešto poslije 23 sata zaputila u grad na piće. Kada su krenuli natrag put Hrgovljana, pored benzinske crpke je stajala policija i pokušala ih zaustaviti. No, vozač se nije zaustavio na policijsku lizaljku, već je stisnuo gas i produžio dalje skrenuvši prema Hrgovljanima gdje se dogodila nesreća. Policija je ubrzo krenula za njim bez uporabe ‘rotirki’, da bi ih ubrzo dočekao stravičan prizor. Automobil je bio smrskan pa su vatrogasci morali rezati lim da bi došli do unesrećenih putnika. Državno odvjetništvo u optužnici nije predložilo nikakvu sankciju, već je odluku o tome isključivo prepustilo Općinskom sudu.