Mještani Ulice Matije Gupca u Rovišću već neko vrijeme ne mogu izaći na kraj s ozbiljnim problemom, otpadnim vodama koje se od sajmišta slijevaju prema kraju ulice. Iako se nitko legalno ne bi smio spojiti na odvod, po svemu sudeći netko zloupotrebljava situaciju i podzemni kanal koji je nekad služio za oborinske vode upotrebljava kao sredstvo za rješavanje odvoda.
-Ne znamo što napraviti, a problemi traju već neko vrijeme. Kanalizacija ide od vrha ulice, a osim što ta prljava voda užasno smrdi, postoji i opasnost da bi se netko od djece u kanalu mogao i utopiti. Ni deset metara od ovog kanala s otpadnom vodom nalazi se naš bunar i strahujemo da nam se ta prljava voda ne pomiješa s pitkom u bunaru – ističe mještanka Gupčeve ulice Štefanija Đopar, koja se nada da će se ovaj problem što prije riješiti, a u Općini Rovišće napominju da već rade po tom pitanju.
-Općina je i napravila prekop kanala kako bi se utvrdilo je li riječ o oborinskim vodama ili o vodi iz septičkih jama. Ukoliko utvrdimo da je doista riječ o otpadnoj vodi iz septičkih jama, tada ćemo zatvoriti kanal odmah na cesti, kod vage na sajmištu i onaj koji to radi više to neće moći činiti – naglašava načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan i dodaje da će onaj koji je odgovoran za ovu ekološki neprihvatljivu situaciju biti sankcioniran.