Siniša Almaši živi u Daruvaru i godinama radi kao fizioterapeut u Lipiku, ali prije šest godina otkrio je fotografski talent koji je očigledno oduvijek bio u njemu.
-Inače sam fizioterapeut, ali godinama je moja velika ljubav bila trčanje na duge pruge. Bio sam i u reprezentaciji, ali nakon što su mi otkriveni zdravstveni problemi sa srcem morao sam se zauvijek odreći tog sporta. To je bio veliki šok za mene, ali stoga sam krenuo u lagane šetnje šumama gdje sam promatrao kadrove i pomalo, čisto zbog sebe, počeo fotografirati – započinje svoju priču Almaši. Dodaje da ga je s vremenom fotografija sve više počela privlačiti te da je svaki put u šetnje prirodom počeo nositi fotoaparat sa sobom.

Oko za kadrove

-Počeo sam u svakom pogledu u prirodi tražiti kadar i kako nešto fotografirati. Ubrzo sam si kupio i kvalitetnu fotografsku opremu i počeo sam stavljati svoje fotografije na jedan servis na internetu koji sprema i dijeli fotografije – objašnjava Almaši i kaže da mu se uskoro obratio vrhunski fotograf.
-Moje fotografije je vidio uspješni fotograf Tigi Borg koji mi je rekao da imam oko za kadrove i da bi se volio upoznati sa mnom. Bio sam šokiran, ali naravno da smo se upoznali – kaže Almaši i dodaje da je odmah uz Tigi Borga počeo učiti o kadrovima i tehnici fotografiranja.
-Počeo sam iznimno brzo napredovati i fotografija me potpuno obuzela. Vrlo brzo jednu moju fotografija koju sam snimio u Siraču proglašena je od Svjetske meteorološke udruge fotografijom tjedna. A od 30 tisuća fotografa na stranici Pixel za 2014/2015 godinu proglašen sam dvanaestim fotografom što je zaista veliki uspjeh – naglašava Almaši. Kaže da je sada potpuno okupiran sa projektom Lov na svjetlo – Hunting the Light.

Lov na svjetlo

-Prije desetak dana u Daruvaru otvorili smo Galerijski kulturni centar Lov na svjetlo – Hunting the Light. Predstavili smo 15 višestruko nagrađivanih radova fotografa iz Hrvatske i inozemstva. To je ujedno i prva izložba fotografija u našoj Galeriji, a tim događajem počele su i ovogodišnje aktivnosti međunarodnog foto festivala Photo Mondial – pojašnjava Almaši.
Kaže da on i Tigi Borg odlično surađuju i da imaju velike planove sa svojom Galerijom.
-Planiramo tokom godine održati čak 14 izložbi, od sportskih, podvodnih do portretnih fotografija. Tim činom želimo promicati fotografiju i Daruvar učiniti nezaobilaznim mjestom na fotografskoj i kulturnoj karti Hrvatske – zaključuje Almaši.