Želite li prenoćiti u Daruvarskim toplicama, prema svemu sudeći morat ćete se strpjeti do kraja mjeseca studenog, ili biti jako uporni kako bi vam osoblje uspjelo pronaći praznu sobu. Naime, špica sezone u Daruvarskim toplicama u proteklih nekoliko godina počinje upravo u drugoj polovici rujna, otprilike kada završava “morska sezona”, a traje sve do prosinca.
Imamo organizirane grupne posjete umirovljenika, dolaze nam sportske reprezentacije na pripreme, imamo team bulding ekipe, seminare, kao i pojedinačne posjete. Nama su najpopunjeniji mjeseci u godini svibanj, listopad i studeni, a najmanje smo popunjeni tijekom ljetnih mjeseci.
Vidljivi rezultati rada
Naša godišnja popunjenost kreće se na razini od 75 posto, što je bolje od većine jadranskih hotela, tako da su kod nas ustvari i nema pretjeranih oscilacija. Preko Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje imamo 140 postelja, a ostatak prodajemo na otvorenom tržištu – govori Melita Bartoš, šefica marketinga, dodajući kako tijekom ljetnih mjeseci goste privlače posebnom politikom cijena koje uključuje mnogobrojne akcije i slično. Bartoš dodaje i kako su Daruvarske toplice jedinstvene u Hrvatskoj i po medicinski programiranom aktivnom odmoru. Taj program namijenjen je radnicima koji rade u otežanim uvjetima rada. Primjerice, za radnike u hladnjači koji tijekom jednog radnog dana i po pet puta promijene temperaturu radnog prostora s -10 na +30 stupnjeva, što ima određene posljedice na organizam. (ik)