Na najznačajnijem europskom salonu namještaja „imm Cologne 2016.“ u njemačkom Köelnu koji obiluje dizajnerskim rješenjima iz cijelog svijeta, ponovno se, i to sedmi puta za redom, predstavlja Prima Grupa. Na jednom od najljepše uređenih izložbenih prostora, veličine 250 četvornih metara, Prima predstavlja svoje nove kolekcije namještaja s više od stotinu artikala koji su na ovogodišnjem IMM-u doživjeli svoju premijeru. Posebnu pažnju i interes europskih kupaca izaziva kolekcija masivnog namještaja, proizvedenog od plemenitog hrvatskog hrasta. Jedino namještaj vrhunske kvalitete izrade, dizajniran u skladu s visokim očekivanjima zapadnoeuropskih tržišta može otvoriti vrata vodećih maloprodajnih lanaca diljem Europe.
Dvoznamenkaste stope rasta
– Proteklih godina kontinuirano bilježimo dvoznamenkaste stope rasta izvoza, ali to nije uspjeh do kojeg se dolazi preko noći. Upravo suprotno, tajna uspjeha je u strpljivosti i ulaganju u postizanje izvrsnosti u svim dijelovima procesa proizvodnje i prodaje namještaja, od naših šuma do domova naših kupaca u Europi. U našem poslovnom modelu krećemo od analize potreba potencijalnih kupaca te u skladu s njima dizajniramo i razvijamo naše vlastite proizvode koje zatim sami i proizvodimo pri čemu posebnu pažnju pridajemo kvaliteti izrade. Smatramo da jedino tako možemo imati dugoročne uspjehe jer naše prirodno bogatstvo, što hrast svakako jest, oplemenjujemo maksimalnom mogućom dodanom vrijednošću koju kapitaliziramo na izvoznim tržištima – poručuju iz Prime.
Dominacija prirodnih materijala
Dizajneri namještaja ove godine najavljuju dominaciju prirodnih materijala, mat površina i raznovrsnih kombinacija materijala. Najznačajniji trend bit će primjena hrastova drva u različitim obradama i zagasitim bojama. Drvene površine s vidljivim godovima ove će se godine često moći vidjeti na kuhinjskim frontama, radnim pločama u kuhinji te na stolovima, stolcima i drugim manjim komadima namještaja.
Poseban naglasak pridaje se vlastitoj kreativnosti i miješanju stilova prilikom kombiniranja namještaja i materijala. Nespojivi materijali postaju spojivi pa takve kombinacije daju sasvim nove prostorne ugođaje. Trendovi u bojama usmjereni su prema prirodnoj zelenoj boji, neutralnoj sivoj te zagasitoj, mornarsko-plavoj koja ima tendenciju zamijeniti crni ton u uređenju interijera.