Brojni posjetitelji Proljetnog sajma iz Hrvatske, ali i izvan granica Lijepe naše, moći će uživati u izložbi autohtonih pasmina hrvatskih konja. Zahvaljujući netom potpisanom sporazumu Bjelovarskog sajma i Konjogojske udruge Bilogora, u štalama sajma posljednjeg vikenda u ožujku moći će se razgledati desetak grla. Osim što su plemenite životinje svakako mamac za obiteljske posjete, Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma, naglašava kako se trebamo dičiti svojim autohtonim vrstama te ih prezentirati na međunarodnom slučaju.
– Potrebna je velika ljubav i dosta odricanja za uzgoj autohtonih hrvatskih pasmina konja. Na ovaj način mi im možemo i moramo pomoći da svoja grla predstave širokoj publici, i to ne samo onoj hrvatskoj – poručio je Posavac potpisujući sporazum s Ivanom Žbanom, novopečenim predsjednikom Udruge koja broji 80-ak članova.
A da izložba protekne u najboljem redu, pobrinut će se veterinari.
Podsjetimo, 20. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam i 2. Drvni svijet održavat će se od petka, 31. ožujka do nedjelje, 2. travnja na sajamskom prostoru u Gudovcu. Očekuje se više od 50 tisuća posjetitelja.