Ako će ikada biti sagrađen, krak brze ceste koji bi Bjelovarčanima trebao drastično skratiti put do Zagreba trebao bi izaći u Velikom Korenovu. No, u Općini Rovišće smatraju kako takvo rješenje, koje je sada još uvijek u planovima, nije posve utemeljeno. Načelnik Slavko Prišćan smatra kako bi izlaz, odnosno priključak na brzu cestu trebao biti u Predavcu.
‘Lakše iz Predavca’
-Priča oko izlaska s brze ceste u Velikom Korenovu je vrlo upitno rješenje. Postoji nekoliko razloga zašto smatram zašto je tome tako, a jedan od njih je taj što bi Bjelovarčanima ulaz na brzu cestu kod kružnog toka u Predavcu bilo mnogo jednostavnije rješenje. Naime, od središta grada do Predavca ima pet kilometara i građanima se lakše zaputiti na tu stranu, nego se prvo odvesti do Velikog Korenova i tek ondje priključiti na brzu cestu. No, to je ipak pitanje ljudi iz Grada Bjelovara. Mislim da je to prihvatljivije rješenje koje bi obavezno trebalo realizirati. Onaj tko će se u Saboru boriti za interes ovog kraja o tome bi itekako trebao voditi brigu. Smatram da se treba založiti za tu priču jer ćemo se time još više približiti Zagrebu. Građani bi u tom slučaju uz malo bržu vožnju za otprilike pola sata od Predavca mogli biti u središtu Zagreba–smatra Prišćan.
I Podravci imaju računicu
Njegovo mišljenje, dodaje, dijele načelnici nekih općina i gradova u susjednoj Koprivničko–križevačkoj županiji.
-Općina Rovišće je svojevremeno s čelnim ljudima Koprivničko–križevačke županije, te potom Durđevca, Kalinovca, Ferdinandovca potpisala peticiju o izlasku s brze ceste u Predavcu. I njima ta priča odgovora jer bi se putovanje za njihov kraj samo nastavilo sjevernom zaobilaznicom i ne bi bilo obilaska oko grada Bjelovara, niti bi trebalo graditi istočnu zaobilaznicu oko grada–priča Prišćan.
Ujedno, tvrdi kako bi se realizacijom ideje o izlasku s brze ceste u Predavcu rasteretio pregusti promet u središtu Rovišća.
Pregust promet
-Kroz središte Rovišća dnevno u prosjeku protutnji između 10 i 13 tisuća vozila što je strašna brojka, a da ne govorim o teškim kamionima. U slučaju spoja u Predavcu dobar dio tog prometa bi se izmjestio iz središta mjesta. Time bi se i 600–tinjak učenika koji ovdje pohađaju osnovnu školu osjećalo mnogo sigurnije. Unatoč takvom smanjenju prometa Rovišće ne bi izgubilo na važnosti. Naime, za naše mjesto vezana su sva okolna sela, a na neki način smo povezani i sa Koprivnicom do koje se vrlo lako može stići preko Zrinskog Topolovca, odnosno Jagnjedovca–kazao je Prišćan.