Učenik jedne bjelovarske škole pokušao je izvršiti samoubojstvo skokom s kata školske zgrade! Informacija je to koja je tek nedavno izašla u javnost, a događaj su nam potvrdili iz bjelovarske policije. Početkom veljače, naime, policija je zaprimila paničnu telefonsku dojavu iz škole o tome kako jedan njihov učenik planira izvršiti suicid bacanjem s prozora na katu zgrade.
Škola alarmirala policiju
– Dana 9. veljače policijski službenici ove PU postupali su po zaprimljenoj dojavi iz jedne bjelovarske škole da se njihov učenik namjerava baciti kroz prozor – potvrdili su događaj iz PU bjelovarsko–bilogorske. Premda je od tada prošlo gotovo mjesec dana, iz policije kažu kako je još uvijek u tijeku prikupljanje informacija nakon čega će ih dostaviti nadležnom odvjetništvu za mladež i Centru za socijalnu skrb Bjelovar. – Istraga oko cijelog slučaja još uvijek traje i za to vrijeme ne smijem ništa komentirati – kratko je komentirala ravnateljica.
Obiteljski problemi i loše ocjene?
Kako doznajemo od izvora bliskog školi, zabrinjavajući slučaj zbio se u dopodnevnim satima kada je učenik za vrijeme trajanja školskog odmora otvorio prozor na katu školske zgrade i bez ikakvih objašnjenja jednom nogom zakoračio na vanjski podest. Premda je ostalim učenicima ‘na prvu’ njegova namjera izgledala kao šala, situacija je postala ozbiljna u trenutku kada je učenik zaprijetio da će se baciti ako mu se netko pokuša približiti. Kada se u učionici pojavila nastavnica, uslijedila je panika. Učenici su zamoljeni da napuste razred, o svemu je obaviještena policija. No, do njihovog dolaska učenika su navodno ipak uspjeli odgovoriti od potencijalno kobne namjere. Iako se govorka kako je razlog učenikovih suicidalnih namjera teška obiteljska situacija i loše ocjene u školi, takve informacije nisu službeno potvrđene.
Skandal za skandalom
Događaj u školi predstavlja tek jedan u nizu zabrinjavajućih situacija koje su se posljednjih godina ondje događale. Podsjetimo, u posljednjih godina bilo je učenika koji su na Facebooku osnovali skupinu koja je zagovarala ubojstvo nastavnice matematike, brojnih slučajeva vršnjačkog nasilja pa sve do opomene koju je škola izrekla svom zaposleniku zbog neprimjerenog rječnika, komentara sa seksualnim aluzijama i ugrožavanja zdravlja učenika pri primjeni i demonstraciji opasnog materijala na nastavi.