U tijeku su radovi na dvjema precrpnim stanicama, kojima bi se ubrzo trebalo omogućiti spajanje na vodovodnu mrežu svi mještanima Bosiljevo Brda i Marčana. Ukupna vrijednost investicije u obje precrpne stanice iznosi oko 550 tisuća kuna te su 80 posto troškova snosile Hrvatske vode, a preostalih 20 posto Grad Čazma.
-Napravili smo do sada nekih 80 posto posla, a precrpne stanice će biti u funkciji već na proljeće, čim nam vremenski uvjeti dopuste finalizaciju radova. Kao što je poznato, u naselju Bosiljevo Brdo napravili smo vodovod još prije dvije godine te smo ta sredstva povukli putem natječaja Ministarstva regionalnog razvoja – istaknuo je direktor Komunalija Ivan Beljan i dodao da dio tog naselja nije mogao biti spojen na vodovodnu mrežu zbog nedovoljnog tlaka.
-Izgradnjom precrpne stanice taj će se problem otkloniti i svi mještani moći će se priključiti na vodu. U Marčanima smo napravili negdje polovicu radova oko precrpne stanice, no i ondje očekujemo da će se svi na proljeće moći priključiti. Prednji dio naselja otprije je riješen, a kad se završi precrpna stanica na vodovod će se moći priključiti i Sovarski vinogradi, koji će biti povezani sa stanicom – kazao je Beljan i dodao da se dio mještana već unaprijed javio za postavljanje priključka za vodu.
-Ljudi su jako zainteresirani, što uopće ne čudi, jer je voda svima najpotrebnija. Dobar dio što mještana, što vikendaša u Bosiljevo Brdu već se priključilo, u onom dijelu gdje ima dovoljno tlaka, a za ovu godinu nam je u planu izgradnja još dvije precrpne stanice. Riječ je o naseljima Buturiš Brdo i Dapci, a za oba ova projekta već imamo ishođene građevinske dozvole tako da po tom pitanju ne bi trebalo biti nikakvih problema – rekao je Beljan i dodao da će se ovim zadatkom navjerojatnije krenuti kad budu zgotovljene dvije precrpne stanice koje se trenutačno rade.
-Prva će vjerojatno na red stići precrpna stanica u Dapci odvojak, pošto tamo i živi veći broj ljudi, a takva nam je i dinamika radova. Mjesta gdje ima više stanovnika su prioritet. Kad je riječ o Buturiš Brdu, tamo je osim izgradnje precrpne stanice u planu i provlačenje vodovodnih cijevi, a sve bi to trebalo na red stići ove godine – zaključio je Beljan.