Premda je od promjene imena gradskih ulica prošlo već desetljeće-dva, pojedini natpisi na pločama kojima se označavaju imena ulica i dalje obiluju pravopisnim greškama. Na to nas je ovih dana upozorila jedna vjerna čitateljica koja je, kako je kazala, nelogičnosti u natpisima zamijetila još prije nekoliko godina. No, kako odgovorni do danas ništa nisu poduzeli, kaže kako je odlučila kontaktirati redakciju Bjelovarca Novog. Jedna od prvih pogrešaka koja joj je ”zapela” za oko, kaže, je tabla na kojoj umjesto ispravnog imena hrvatskog političara Vladka Mačeka, stoji natpis “Vlatka Mačeka”, što je pogrešno. Problem u imenu zamijetila je i na tabli koja nosi ime poznatog profesora fizike. Tako umjesto ispravno napisanog Adalbert Oppitz, na postavljenoj tabli u prezimenu stoji tek jedno ‘p’.

Titula ili prezime?

Problem je, priča nam čitateljica, i u neispravno napisanim titulama koje su ispisane pored imena i prezimena ispisane na tablama.

– Možda najbolji primjer takve greške je naziv ”vitez” koji stoji na tabli s natpisom ”Ivan Vitez Trnski”. Taj naziv značava titulu, a ne ime ili prezime, a zbog toga bi bilo ispravno napisati riječ ”vitez” malim slovom. Ljudi možda ni ne znaju da je nešto krivo napisano, a niti se ne vidi razlika jer su sva slova na tablama napisana velikim slovima–priča nam čitateljica. Još jedna krivo napisana titula, bar se tako može protumačiti radi velikih slova, stoji na tabli Ulice don Frane Bulića. Riječ ”don” inače označava titulu dodijeljenu iz poštovanja, uglavnom gospodarima. I poznati bjelovarski jezikoslovaci potvrdili su nam kako čitateljica ima pravo jer je riječ o očitim greškama na tablama. I oni su se zapitali table još uvijek nisu zamijenjene onima s ispravnim natpisima.