POLICIJA ZADOVOLJNA PREDSTAVILI REZULTATE RADA POLICIJE U 2013 . GODINI NA PODRUČJU BBŽ-e

Prvi čovjek PU izrazio je zabrinutost rastom broja prekršaja protiv javnog reda i mira, lani ih je bilo 694, što znači da su policajci u prosjeku svakog dana intervenirali po dvije dojave

-Stanje sigurnosti na području PU bjelovarsko–bilogorske je zadovoljavajuće–pohvalio se načelnik bjelovarsko- bilogorske PU Dragutin Vurnek pred novinarima, županom, gradonačelnicima, te načelnicima unutar Bjelovarsko–bilogorske županije, prezentirajući prošlogodišnje rezultate rada. Lani je zabilježeno 1235 kaznenih djela, što je neznatno povećanje u odnosu na 2012. godinu, no lani se povećao i postotak razriješenih kaznenih djela koji je iznosio 69,5 posto što je gotovo 10 posto iznad nacionalnog prosjeka. Tijekom prošle godine zabilježeno je i 705 prometnih nezgoda u kojima su ozlijeđene 432 osobe, a smrtno je stradalo njih 13 što je za jednu osobu više nego 2012. godine. Načelnik Vurnek je izrazio zabrinutost brojem prekršaja protiv javnog reda i mira, koji svake godine raste, pa je tako tijekom 2013. godine policija evidentirala u 694 takva slučaja.

Manje pritužbi

Izrazio je zadovoljstvo smanjenjem broja pritužbi na rad policijskih službenika, te činjenicom da se na području BBŽ nije dogodilo niti jedno kazneno djelo koje nije riješeno u vrlo kratkom roku, a koje bi posebno uznemirilo javnost. Osvrnuo se i na Pilot projekt koji se odnedavno provodi u svim Policijskim postajama na području BBŽ izuzev bjelovarske, a kojem je cilj povećanje broja policijskih službenika na terenu.

-Pozivam sve predstavnike lokalne samouprave na još bolju suradnju, te da objektivno ukažu na sve probleme koji proizlaze iz novog načina organizacije policijskog rada na njihovim područjima– kazao je Vurnek.

-Čestitam na odluci PU bjelovarsko– bilogorske da se na ovaj način komunicira s čelnicima lokalne uprave i samouprave i novinarima putem medija, jer je mnogo bolji i operativniji od dosadašnjeg izvješćivanja o stanju sigurnosti–pohvalio je novi način komunikacije između bjelovarske policije i javnosti Antun Korušec, bjelovarski gradonačelnik.

Okupljenima se obratio i Damir Bajs, Bjelovarsko–bilogorski župan, koji je izrazio zadovoljstvo prezentiranim stanjem sigurnosti, te je ujedno pohvalio sve policijske službenike za koje smatra da rade izuzetno zahtjevan posao.