Čini se kako Josip Bartolčić, načelnik Općine Ivanska, ne odustaje od uvođenja noviteta kojima želi podići transparentnost rada svoje Općine. Naime, nakon što je uveo praksu da se Općinska vijeća održavaju u mjesnim domovima po naseljima diljem općine, ovog se puta dosjetio da prije donošenja proračuna organizira javnu tribinu.
-Ovim poteznom ćemo omogućiti svim mještanima da izravno sudjeluju u kreiranju proračuna. Naravno, proračun će na koncu izglasati vijećnici, no mještani će moći svojim prijedlozima, idejama pa čak i pritužbama sudjelovati u njegovoj izradi. Na ovaj način želimo uključiti sve naše ljude kako bi što kvalitetnije raspolagali s općinskim novcem i zajedno gradili bolju budućnost za sve stanovnike naše općine – kaže Bartolčić.
Prioritet nerazvrstane ceste
Gdje i kada će se točno održati prva javna tribina općinari će objaviti narednih dana, a do tada se će baviti sastavljanjem općinskog proračuna. Premda nije želi otkriti koliko će proračun iznositi, Bartolčić je kazao kako će poseban naglasak u njemu biti sanacija nerazvrstanih cesta.
-Planiramo urediti do 10 kilometara nerazvrstanih cesta na području općine, a vrijednost tih projekata koje ćemo uskoro kandidirati iznosi gotovo pet milijuna kuna. U proračunu će se ukupno naći do 18 projekata. Sve ćemo ih kandidirati prema nadležnim ministarstvima, ili europskim fondovima. Projekti su vrlo dobro pripremljeni pa smatram da ne bi trebalo biti problema da za njihovu realizaciju dobijemo tražena sredstva–smatra Bartolčić.