Garešničani su proteklih tjedana imali više razloga da budu ponosni. Glavni razlog za to bila je odlična igra hrvatske rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, čemu je veliki doprinos dao Garešničanin Marko Mamić. Vrhunski mladi rukometaš prve je sportske korake napravio upravo u u svom rodnom gradu, iz kojeg ga je život odveo u veće klubove, od Kutine, pa sve do Dunkerkea u kojem danas trenira. Nastup na svjetskom prvenstvu dodatno ga je proslavio pa bi već ove godine trebao zaigrati za tim europskog klupskog prvaka Kielce iz Poljske.

Oduševljeni Garešničani

Kako i dolikuje, Marka su s velikih ushićenjem dočekali u njegovu rodnom gradu. Osim s prijateljima iz Rukometnog kluba Garešnica, susreo se i s predstavnicima Grada. Zamjenik gradonačelnika Josip Bilandžija i potpredsjednik Gradskog vijeća Goran Cupek uručili su mu Plaketu Grada Garešnice koju mu je Gradsko vijeće odredilo još povodom svečanosti za Dan Grada. Nakon druženja sa svojim sugrađanima, Marko Mamić je kolegama s radija Krugoval 93,1 Mhz dao i svoj prvi intervju nakon povratka u Garešnicu.
Drago mu je što ljudi prate rukomet i što su Garešničani ponosni na uspjehe naše rukometne reprezentacije i na mene kao na igrača. Ja sam samo dio ekipe koji želi da naša reprezentacija bude uspješna i da postiže što bolje rezultate – kazao je u Marko Mamić. Priznao je kako nakon prvenstva osjeća blagi umor te da se već sad veseli nastupima u novom klubu u Poljskoj.

Matematički genijalac

-Vjerujem da će to biti još jedna stepenica više u mojoj karijeri i napretku – kazao je Marko.
No, Marko nije jedini mladi Garešničanin zahvaljujući kojemu se ovih dana za Garešnicu nadaleko čulo. Mladi matematički genij Petar Tadej Tukara, inače učenik zagrebačke XV. gimnazije, nedavno je na Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi u austrijskom Vocklabruku osvojio bronačnu medalju u pojedinačnoj te zlatnu u ekipnoj konkurenciji. Na rezultatu su mu čestitali obnašatelj dužnosti gradonačelnika Tomislav Anđal, zamjenik gradonačelnika Josip Bilandžija te predsjednik Gradskog vijeća Željko Starčević. Za mladog su matematičara organizirali svečani prijem te mu poklonili prijenosno računalo.