Ako ste tijekom proteklih mjeseci pokušali kupiti mlijeko na mljekomatu na gradskoj tržnici, to vam nije moglo poći za rukom. Na automatu vas je dočekao znak koji govori kako automat nije u funkciji. Zanimalo nas je zašto automat stoji neispravan te što će se s njim dogoditi. Saznali smo kako je mljekomat u vlasništvu Mladena Šolčića koji je za taj stroj dobio poticaj te ga je bio obavezan držati na tržnici pet godina. Kontaktirali smo vlasnika koji je objasnio kako on već godinu dana čeka servis automata iz Italije.
– Stroj je talijanski i njihov ga je servis dužan popraviti. Zvao sam ih i ponovo prošli tjedan i stalno mi govore kako čekaju neki određeni dio, odnosno unutarnju ploču, ako se ne varam. Bili su jednom prošle godine, uzeli su neke dijelove i sada opet čekam da ga dođu do kraja popraviti – otkriva Šolčić. Napominje da dok je automat bio u funkciji, nije bio u potpunosti iskoristiv.
– Prodavalo se otprilike 40 litara mlijeka dnevno, a da bi računica bila isplativa trebalo bi se prodavati i do 100 litara dnevno – pojasnio je Šolčić.