Počela je druga sezona plesnog laboratorija koja se pod vodstvom mlade plesne pedagoginje Irme Unušić održava u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar. Program je namijenjen djeci u dobi između sedam i 12 godina, a probe se održavaju dva puta tjedno. Voditeljica Irma Unušić kaže kako mališanima za treninge nije potrebno nikakvo prethodno plesno predznanje, dovoljno je da imaju dovoljno želje za učenjem i druženjem te da sa sobom ponesu udobnu odjeću i obuću. Mjesečna članarina iznosit će stotinu kuna.

-Plesni laboratorij 2 je kreativni suvremeno-plesni program u kojemu se u formi radionica istražuje, kreira, igra, zabavlja, stvara i uči. Primjereno njihovim psiho-fizičkim sposobnostima, djeca će istraživati pokret te ga povezivati s različitim poticajima: glazbom, zvukom, dramatizacijom, rekvizitima ili bojama. Kroz razne igre improvizacije i uz interdisciplinarni pristup temama, uzimajući u obzir svakodnevna iskustva i priče polaznika, podržavat će se individualnost svakog polaznika, razvijajući istovremeno osjećaj za kolektivni i kreativni rad – pojašnjava I. Unušić, dodajući kako će svršetak programa obilježiti će zajednički kreirana plesna priča koja će krajem lipnja biti prikazana javnosti.
-Suvremeni ples i odgoj plesom daje djetetu priliku za razvijanje na fizičkoj, duhovnoj i mentalnoj razini, poboljšava koncentraciju, samodisciplinu, poštovanje tijela drugoga i međusobnu suradnju, ali i autentičnost. Polaznici će kroz rad usvajati znanja i vještine iz raznih disciplina koje su usko vezane uz umjetnost suvremenog plesa: suvremeni ples i pokret, dramaturgija scenskih epizoda, dramaturgija pokreta, scenska kompozicija pokreta, improvizacija i kompozicija te interdisciplinarnost umjetnosti – zaključuje Unušić.