U Sportsko-rekreacijskom centru Kukavica u Maloj Pisanici kod Bjelovara započeo je u srijedu dvodnevni okrugli stol pod nazivom „Zapadna Slavonija u Domovinskom ratu 1991“, koji tematizira prve oslobodilačke akcije u Domovinskom ratu, Otkos 10, Orkan 91 i Papuk 91., zahvaljujući kojima je oslobođeno 2200 četvornih kilometara hrvatskog prostora, odnosno 130 sela i zaseoka.
Okrugli stol održava se u organizaciji Bjelovarsko-bilogorske županije i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Bjelovarsko-bilogorske županije, a uz potporu Ministarstva obrane, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“. Pozdravne govore održali su župan Damir Bajs, bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, zamjenik načelnika Oružanih snaga RH Drago Matanović i izaslanik Predsjednice RH umirovljeni general Mile Ćuk, a govornici su istaknuli važnost spomenutih vojnih akcija za daljnji tijek i pobjedu Hrvatske vojske u Domovinskom ratu.
 Brojni ratni zapovjednici
Teme okruglog stola i panela na kojima će raspravljati ratni zapovjednici, ali i povjesničari poput dr. Ante Nazora, ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, obuhvaćaju političke i vojne prilike u zapadnoj Slavoniji prije i za vrijeme oslobađanja vojarni, a potom i oslobodilačke operacije u zapadnoj Slavoniji „Otkos 10“, „Orkan 91“ i „Papuk 91“. Riječ je o prvim oslobodilačkim operacijama u Domovinskom ratu za koje njihovi sudionici smatraju da nikada nisu bile dovoljno vrednovane u hrvatskoj povijesti i svijesti. Stoga, nakon okruglog stola očekuje se izdavanje znanstvenih radova koji će ispravno valorizirati važnost akcija,a očekuju se i da će se sudionicima vojnih akcija dodijeliti zasluženja priznanja za žrtvu koju su tada podnijeli, ali i uspjeh koji su polučili.