Započela je sveobuhvatna obnova “izdvojenog pogona” Dječjeg vrtića Bjelovar u Ulici Alojzija Stepinca, najveća otkako je vrtić izgrađen davne 1977. godine. Radove izvodi bjelovarska tvrtka Bel-bau, čija je ponuda odabrana na javnom natječaju pri čemu je glavni kriterij bio najniža cijena radova. Osnovni cilj je poboljšanje energetske učinkovitosti, pa će tako biti poboljšana toplinska zaštita ovojnice kroz rekonstrukciju krova iznad grijanog prostora, toplinski će se izolirati vanjski zidovi, kao i strop iznad negrijanog tavana. Bit će tu i strojarske i elektrotehničke mjere poput ugradnje plinskog kondenzacijskog kotla, solarnih toplinskih kolektora, ugradnja termostatskih radijatorskih ventila i zamjena unutarnje rasvjete.
Sve zajedno, uključujući PDV, radovi su “teški” 3,17 milijuna kuna, pri čemu se oko dvije trećine troškova ne namiruje iz gradske, već iz EU blagajne. Naime, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za energetsku učinkovitost izdvojit će po oko milijun kuna, a s otprilike jednakim iznosom sudjelovat će i Grad Bjelovar.
Paralelno s početkom radova, izmijenjena je “prometna regulacija” u vrtiću, pa je trenutno u uporabi samo glavni, srednji ulaz, dok su ostali zatvoreni.