Djelatnici županijskog Zavoda za hitnu medicinu Bjelovar primili su pismo zahvale koje im je, kažu, dodatno uljepšalo protekle božićne blagdane. Naime, pismom im se obratio Milan Jerbić iz Pupelice nedaleko Šandrovca, te im zahvalio što su pravovremenom intervencijom spasili život njegovog supruzi koja je doživjela moždani udar.
-Djelatnicima hitne medicinske službe u Bjelovaru veliko hvala što su 3. prosinca svojom brzom intervencijom spasili život mojoj supruzi Katici koja je preživjela moždani udar i sada se nalazi na oporavku u Krapinskim Toplicama. Supruga, iako u teškom stanju, sjeća se ljubaznosti ekipe u vozilu koja ju je pružajući joj potrebnu medicinsku pomoć, hrabrila i tješila cijelim putem do bolnice. Hvala i (pretpostavljam) dežurnoj liječnici koja je koordinirala intervencijom i mene pozivala telefonom dajući mi savjete što činiti do dolaska hitne medicinske pomoći – napisao je Jerbić u pismu. Zlata Ileković Pejić, voditeljica medicinske službe pri Zavodu, kaže kako tog dana nije bila u dežurstvu, no kako je sretna što su njezini kolege pohvaljeni na ovaj način.
– Premda samo radimo svoj posao najbolje što možemo, jako nam je drago što nas se pacijenti ponekada sjete i obraduju na ovakav način. To je dokaz da ljudi cijene naše zvanje i razumiju koliko je naš posao odgovoran i težak. Pismo ovog gospodina nas je obradovalo za blagdane – kazala je Ileković Pejić.