Proteklih dana kao da je nešto čudno bilo u zraku jer je Prekršajni sud bio prepun vozača i vozačica, koji su uhvaćeni u vožnji pod pozamašnom koncentracijom alkohola. Rekord je za dlaku oborio 48-godišnjak, koji je u utorak zaustavljen u Čazmi nešto prije 22 sata, a on je napuhao čak 2,45 promila. Ovog muškarca policija je zaustavila praktički pred kućom, a iako je do sada nekažnjavan određeno mu je tri dana zadržavanja u zatvoru. Potom mu je izrečena kazna od pet tisuća kuna, a bez vozačke dozvole ostao je na šest mjeseci.
U fotofinišu je nagradu za najpijanijeg vozača tjedna izgubio 42-godišnjak, koji je u četvrtak predvečer zatečen u Bjelovaru. On je napuhao 2,36 promila, a da situacija bude zanimljivija za upravljač je sjeo iako je bio pod zabranom. Kako je i ranije bio osuđivan i to više puta, određeno mu je zadržavanje u zatvoru, a uskoro će biti i donesena presuda.
Brončano odličje pripalo je 43-godišnjaku iz okolice Bjelovara, koji je u srijedu zatečen kako pod utjecajem alkohola od 2,25 promila upravlja automobilom po Kenđelovcu. Iako do sada nije bio osuđivan, zbog silne koncentracije alkohola je zadržan u zatvoru, a na koncu mu je izrečena kazna od pet tisuća kuna te je bez vozačke dozvole ostao na šest mjeseci.
Poseban slučaj bio je 56-godišnjak iz Bjelovara, koji je u ponedjeljak u 7.35 sati zatečen kako vozi pod zabranom u Predavcu. Njega je policija zatekla kako upravlja automobilom, no on ih je pokušao nadmudriti te nakon što se parkirao, pobjegao je iz auta i tvrdio je da on nije bio za upravljačem. U te tvrdnje bilo je malo teško za povjerovati pošto nikog osim njega nije bilo u blizini, a 56-godišnjakov auto baš i nije podsjećao na neko od vozila nove generacije koja se mogu kretati bez vozača. Odmah je uhićen i proslijeđen na Prekršajni sud u Bjelovaru, gdje je utvrđeno da je 56-godišnjak već tri puta pravomoćno osuđivan zbog vožnje pod zabranom. Zadržan je 15 dana u zatvoru, a po svemu sudeći bit će i osuđen na zatvorsku kaznu.