Bjelovarski Gradski bazen u subotu je otvorio svoja vrata kupačima. Novu sezonu otvorio je bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec, sa zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević, a otvorenju je prisustvovao i Miroslav levak, predstavnik koncesionarske tvrtke RR Sport.
-Grad Bjelovar i koncesionar Gradskog bazena ove su godine na vrijeme obavili sve poslove bitne za otvaranje kupališne sezone. Za uređenje bazena Grad je ove godine izdvojio 90 tisuća kuna. Troškovi investicijskog održavanja odnosili su se na rekonstrukciju strojarnice i potpunu tehnička ispravnost uređaja za kloriranje vode. Druga velika stavka odnosila se na dezinfekciju i uređenje okoliša, a treća stavka bili su troškovi dovođenja u potpunu zdravstvenu ispravnost sanitarnih čvorova među kojima su i oni za osobe s invaliditetom. Cijena cjelodnevne ulaznice za djecu je pet, a za odrasle 10 kuna. To je popularna i prihvatljiva cijena. No, ona ne pokriva troškove bazena. S obzirom na nisku cijenu ulaznica, Grad Bjelovar iz proračuna izdvaja oko 200 tisuća kuna kako bi participirao u troškovima ukupnog funkcioniranja bazena–kazao je gradonačelnik Korušec, te dodao kako je za njega bjelovarski Gradski bazen jedan od najljepše uređenih bazena u kontinentalnoj Hrvatskoj.
Puno sportskih sadržaja
Gradonačelnik je dodao i kako koncesionar mora skrbiti o funkcioniranju bazena.
-Ugovorena je zdravstvena i čuvarska služba, te ulaz na bazen kroz prodaju karata s mehanizmom evidencije svake prodane karte. Koncesionar pokriva režijske troškove, dnevne troškove, zdravstvenu ispravnost vode i čišćenje bazena–kazao je Korušec.
Miroslav Levak, predstavnik koncesionarske tvrtke RR Sport, izjavio je kako je bazen ove godine otvoren nešto ranije zahvaljujući lijepom vremenu.
-Otvorenje smo spojili s Terezijanom i biciklističkom utrkom. Ove sezone imat ćemo dosta sportskih sadržaja. Bit će tu igre bez granica, plivanje pa i natjecanje u košarci. Povezali smo se s nekim udrugama s kojima ćemo realizirati sve planove, a uskoro će s radom krenuti i škola plivanja–kazao je Levak.