Vijeće Županijskog suda u Bjelovaru ovih je dana odlučilo produljiti istražni zatvor za još mjesec dana Danijelu Pavloviću, 25–ogodišnjaku iz Nove Rače osumnjičenom za seksualno zlostavljanje svoje dvoipogodišnje pastorke. O razlozima zadržavanja iza rešetaka u Županijskom državnom odvjetništvu nisu željeli ništa reći. Ksenija Pavić, šefica županijskog odvjetništva, takav stav kratko je obrazložila činjenicom da je u predmet upletena maloljetna osoba zbog čega u ŽDO–u nikakve informacije vezane za slučaj ne smiju iznositi u javnost. S druge strane, Zoran Vukelić, bjelovarski odvjetnik koji je po službenoj dužnosti dodijeljen osumnjičenom Pavloviću, bio je mnogo konkretniji.
– Moj branjenik ostaje iza rešetaka. Naime, produžen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela – kazao je Vukelić. Na novinarsko pitanje brani li se Pavlović i dalje brani šutnjom ili je eventualno popustio pritisku i progovorio prilikom ispitivanja, njegov odvjetnik kaže kako je ispitivanje odavno završilo.
– Tijekom istrage moj branjenik branio se šutnjom, a tako će i ostati sve do eventualnog početka suđenja. Naime, državno odvjetništvo više ga nema pravo ispitati – kazao je Vukelić.
Liječnici šokirani ozljedama
Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo protiv Popovića vodi istragu zbog sumnje da je duže vrijeme seksualno zlostavljao malodobnu kćerku svoje supruge. Da bi tome moglo biti tako, doznalo se krajem studenog prošle godine nakon što je 2,5–godišnjakinja kolima hitne pomoći dospjela u Opću bolnicu gdje su liječnici ostali šokirani ozljedama koje su otkrili na njenom spolnom organu. Dijete je podvrgnuto hitnoj operaciji kojom su sanirali nastalu ozljedu, a o svemu je odmah obaviještena policija. Pavlović, djevojčicin očuh, ubrzo je osumnjičen za zlostavljanje i teško ozljeđivanje i priveden na ispitivanje. Za ozljeđivanje djeteta, ali ne i za spolno zlostavljanje, mladog je oca optužila i majka djevojčice. Radi se o mladoj ženi (20) koja je o načinu ozljeđivanja više puta mijenjala verziju priče. Prema priči obitelji i Pavlovićevih susjeda, majka djevojčica psihički je nestabilna žena sklona nasilju i prema djeci. Centar za socijalni skrb odmah se uključio i iz obitelji izuzeo mlađu, devetomjesečnu zajedničku kćer mladog para, a potom i dvoipogodišnjakinju nakon što je otpuštena iz bolnice. Djeca su privremeno smještena u Dom za djecu u Nazorovoj u Zagrebu. Mladom ocu istražni zatvor ističe 27. siječnja, a hoće li tada biti pušten na slobodu ili će ostati iza rešetaka, odlučit će vijeće Županijskog suda.