Vlasnik na novu tvrtku kupio četiri mobitela i natukao pozamašan račun

Malo koji poduzetnik je ovih dana toliko nervozan kao Goran Mirosavljević, direktor bjelovarskog audi i video servisa „Koda“ u Nazorovoj ulici, jer već tjednima muku muči s njemu nepoznatom tvrtkom ‘Mankitaja’ koja je od nedavno registrirana na posve istoj adresi kao i Koda. Za tu bizarnost je, požalio se, saznao kada mu se koncem prošle godine u servisu pojavio djelatnik VIP–a.

Uzeli nekoliko mobitela

U studenom je došao muškarac iz VIP–a i tražio vlasnika poduzeća Mankitaja jer mu mora dostaviti paket mobitela. Rekao sam mu da je sigurno pogriješio adresu, jer ja nikada nisam čuo za to poduzeće, a on je bio siguran da je na pravoj adresi. Tada mi je pokazao papir na kojem je pisalo da je adresa poduzeća Mankitaja identična kao i Kodina što me neugodno iznenadilo, a nemalo zatečen bio je i gospodin iz VIP–a. Ipak shvatio je da na našoj adresi zaista nema nikoga iz te tvrtke, pa je otišao –prisjetio se Mirosavljević dodavši kako je pravi šok uslijedio tri mjeseca kasnije.

Mirosavljević je već zaboravio na neobičan posjet kada je na adresu Kode stigao telefonski račun iz VIP–a.

Kao i ostale račune koji nam dolaze i taj sam automatizmom otvorio ne gledajući na koga glasi. Radilo se o neplaćenim računima za telefonske usluge za tri mjeseca i to za četiri mobitela čiji dug iznosi skoro šest i pol tisuća kuna. To je ujedno bila i opomena pred ovrhu, a sve je glasilo na ‘Mankitaju’ čije je sjedište prijavljeno na našoj adresi. To poduzeće sam odmah potražio u sudskom registru i utvrdio da je registrirano za obavljanje 10–ak djelatnosti, da i da je osnovano za 10 kuna, što me prestravilo –kazao je Mirosavljević

Iako smo pokušali doći do osobe koja je navedena kao jedini osnivač j.d.o.o. Mankitaja registrirane u Nazorovoj ulici u Bjelovaru kako bi čuli njegovu stranu priče, to nam, nažalost, nije uspjelo.