Ministarstvo zdravlja prihvatilo plan sanacije Opće bolnice Bjelovar

Kako Bjelovarac doznaje, Ministarstvo zdravlja je ovih dana na zatvorenom sastanku konačno prihvatilo sanacijski plan Opće bolnice Bjelovar. Ovu ekskluzivnu vijest potvrdio nam je i sanacijski upravitelj, Stjepan Grabovac, koji je u petak na tu temu osobno sastančio s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem.
-Iako javna rasprava o sanaciji bolnica traje sve do 18. travnja, mogu potvrditi da je  nadležno Ministarstvo ranije prihvatilo sanacijski plan Opće bolnice Bjelovar. Možemo biti zadovoljni što su u Ministarstvu prepoznali kako naš plan sanacije  bolnice ima smisla, dok, primjerice, za čak šest županijskih bolnica nije prihvaćen. Dokument o sanaciji uskoro će biti poslan na glasovanje u Sabor, dok se početak primjene sanacije očekuje do ljeta–kazao je Grabovac.
No, koliko je ova vijest dobra, Grabovac kaže da je ujedno  zabrinjavajuća.
-Ministarstvo se ovom odlukom obvezalo kako će sanirati dug od 21 milijun kuna koji je u Općoj bolnici nastao od listopada 2011. do konca  2012. godine.
No postavlja se pitanje što će biti s preostalim dugom koji je nastao u međuvremenu, zajedno s devet milijuna od kako je imenovano Sanacijsko vijeće, do ukupnog iznosa od  43,7 milijuna kuna. Odluku  o sudbini ostatka duga očekujem ovih dana, naime, ako i taj dug uđe u sanacijski plan, Ministarstvo bi u konačnici trebalo oprostiti nešto više od 40 milijuna kuna–kazao je Grabovac.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 14 ili pretplatom na naše online izdanje.