Jedan od najstarijih mostova u gradu, drveni most s betonskim temeljima preko potoka Bjelovacka u Ulici Put žrtava u Lugu, već je godinama u vrlo lošem stanju. Jedan mještanin je ovih dana putem Bjelovarca ponovno upozorio nadležne kako je mostu potrebna žurna obnova.
-Da je most u jako lošem stanju ukazujemo već godinama, ali nitko nije nikada ni mrdnuo prstom. Nije problem betonska konstrukcija mosta, već istrunule daske koje se nalaze na mostu. Toliko su derutne da je njima gotovo nemoguće prometovati. Drvene grede su prijetnja kako pješacima, tako biciklistima i automobilima–kaže nam stanovnik obližnje kuće.
Most je, dodaje, sagrađen prije više od stoljeća i služi kao spoj sjevernog dijela grada s prigradskim naseljem Novoseljani.
-Svake godine promet se ovdje povećava i prelazak preko mosta je sve nesigurniji. Mnogi koriste most kako bi iz obližnjih naselja stigli na posao jer im je ovuda mnogo bliže, a često prometuju i kamioni kako ne bi morali prolaziti kroz gradsko središte. Svi su ugroženi zbog sadašnjeg stanja mosti pa tražimo od Grada ili onoga tko je već nadležan da što prije obavi sanaciju. Potrebno je samo ukloniti daske i asfaltirati most. To ne bi trebala biti velika investicija–smatra mještanin.

Markovinović: Priprema se gradnja novog mosta
-Naručena je manja sanacija mosta, a radai se o izmjeni dotrajalih dasaka, dok se gradnja novog mosta priprema. Naime, cesta kroz Lug jedna je od poprečnih spojnih cesta na buduću obilaznicu čiju gradnju pripremaju Hrvatske ceste. Izgradnjom obilaznice doći će i do povećanja prometa kroz Lug te će biti potrebno izgraditi adekvatan most i pripremiti cestu za povećani promet–kazao je Ivica Markovinović, pročelnik Upravnog odjela za uređenje prostora i komunalne djelatnosti pri Gradu Bjelovaru.