Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru odustalo je od daljnjeg kaznenog progona protiv Željka Naglića (52), poznatog garešničkog poduzetnika i sina još poznatijeg Vladimira Naglića, bivšeg većinskog vlasnika tvrtke Finag i bivšeg predsjednika Lovačkog saveza BBŽ. Iz ŽDO–a tu su odluku obznanili na raspravi koja je u petak održana na Županijskom sudu, a sve zbog navodne procjene da nemaju dovoljno dokaza kojima bi u nastavku suđenja Nagliću dokazali krivnju.
Troškovi na teret proračuna
Inače, mlađeg Naglića su teretili da je kao direktor tvrtke Riba iz Kaniške Ive, na očev nagovor, pristao fiktivno zaposliti Snježanu J. koja će u toj tvrtki primati plaću, a zapravo raditi na očevom privatnom imanju. Optuženi Željko s njom je navodno zaključio 15 fiktivnih ugovora i naredio da se evidentira kako uredno dolazi na posao u Ribu, iako to nije odgovaralo istini. Tako je Riba, tvrdilo je ŽDO, od listopada 2008. do studenog 2012. godine, fiktivno zaposlenoj radnici isplatila ukupno 129 tisuća kuna na ime plaće. Kako je šteta tvrtki definitivno prouzročena, Županijski sud sadašnjeg je vlasnika Ribe uputio da je imovinskopravni zahtjev od 129 tisuća potražuje kroz privatnu parnicu, a svi troškovi koji su nastali u parnici padaju na teret državnog proračuna.
Nesposoban za suđenje
Uz Željka se na optuženičkoj klupi sve do nedavno nalazio i njegov otac Vladimir (76) kojeg se, pak, teretilo za nekoliko slučajeva zlouporabe položaja i ovlasti, od izvlačenja novca iz tvrtke kojim bi plaćao putovanje i inozemstvo, zaključivanja fiktivnih ugovora o radu pa sve do plaćanja kasko osiguranja putem tvrtke i to za aute u privatnom vlasništvu. No, zbog njegove teške bolesti koju je njegov branitelj potkrijepio i medicinskom dokumentacijom, čime je dokazao da stariji Naglić nije u mogućnosti pratiti suđenje, sudski postupak je razdvojen. Dok je Željko Naglić oslobođen optužbi, suđenje njegovom ocu do daljnjeg je obustavljeno.