Dvoje bjelovarskih policajaca, Darko J. i Miroslav C., vratili su vjeru u dečke u plavom jer su na pokušaj podmićivanja rekli; ”Ne hvala! Sad ćemo te prijaviti i za mito”. Otprilike tako je izgledao susret policajaca s E.J.–om, vozačem osobnog automobila, kojeg su oko pet sati ujutro zaustavili u Bjelovarskoj ulici u prigradskom naselju Ždralovi. Vozio je pod utjecajem alkohola i pod zabranom, odnosno za vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila oduzeta pa je na mjestu uhićen.
Kriva matematika
No, vozač se nije mirio s uhićenjem. Dok su ga policajci službenim autom vozili prema Policijskoj postaji, nagovarao ih je da ga puste i ne prijave za počinjenje prekršaje jer će im zauzvrat dati novac. Policajci su ga uglavnom ignorirali pa im je E.J. sa stražnjeg sjedišta gotovo u krilo bacio dvije novčanice, od 100 i 200 kuna te rekao; ”Evo vam svakome po 200 kuna”. Matematika mu je u tom trenutku bila najmanji problem. Osim za počinjene prekršaje policajci vozač je prijavljen i za pokušaj podmićivanja zbog čega se cijelim slučajem pozabavio USKOK.
Oduzeli novčanice
Vozač E.J., danas 27–godišnjak, pravomoćno je na Županijskom sudu u Zagrebu osuđen na kaznu zatvora od osam mjeseci koja mu je zamijenjena radom za opće dobro tako da jedan dan zatvora vrijedi dva radna sata. Presuda je postala pravomoćna jer su se obje strane odrekle prava na žalbu. Mladi vozač ostao je bez dviju novčanica koje su završile u državnom proračun, a bio je dužan platiti 1000 kuna sudskih troškova. Davanje mita datira s početka ožujka 2014. godine i te je godine zabilježen kao jedini takav slučaj na području PU bjelovarsko–bilogorske, a kao uskočki predmet okončan je tek godinu dana kasnije.