Nesavjesni mještani Rovišća bacaju svašta

 

zupanija-smece
U Rovišću, točnije u Ulici Matije Gupca, obitelj Đopar muku muči s odlaganjem otpada, koji se jednim dijelom nalazi na njihovom privatnom zemljištu. Kako se problem ne rješava i prisutan je već duže vrijeme, Štefanija Đopar ozbiljno je zabrinuta za svoje i zdravlje ostalih članova obitelji.

Kopaju po smeću

Među standardnim otpadom, ostacima betona i ostalog građevinskog materijala, često se mogu vidjeti i stari električni uređaji, komadi plastike, rabljene vrećice, a nerijetki gosti su i štakori.

 

 

Obratila sam se Općini Rovišće, ali i Komunalcu, no do sada se situacija nije promijenila, već cijela priča postaje ozbiljnija, prema mom mišljenju i vrlo opasna. Udišemo smrad odbačene gomile, koja je sve veći rasadnik štakora. Dio zemljišta je u vlasništvu Općine, no jedan dio je naš, pa smatram da je odlaganje na tom dijelu nedopustivo. Obiteljska kuća je posljednja u nizu i nalazi se odmah do odlagališta. Problem stvaraju i neki mještani koji prekopavaju po smeću, traže stvari da bi ih iskoristili, popravili ili prodali, kaže Štefanija Đopar.

Dodaje kako je u nekoliko navrata vidjela i mrtve kokoši, iako je Općina odnedavno dopustila odlaganje samo građevinskog otpada. Uz nagomilavanje smeća, problem predstavlja i otvorena kanalizacija iz koje se širi neugodan miris, a obećanja o poravnavanju i betoniranju tog dijela nikada nisu zaživjela.