Stanovnici sve popularnijeg prigradskog naselja Gornje Plavnice od svibnja ove godine trebali bi postati bogatiji za mjesni dom. Tada bi otprilike trebali biti dovršeni građevinski radovi koje u tom prigradskom naselju na objektu budućeg mjesnog doma izvodi bjelovarska tvrtka Česma – usluge.
Riječ je o projektu za koji je Grad Bjelovar sam odlučio iz proračuna izdvojiti oko 1,5 milijuna kuna, budući da se cijelu prošlu godinu nije dogodilo državno raspisivanje natječaja za očekivanu Mjeru 7 na koju bi spomenuti projekt bio kandidiran. U planiranih 248 četvornih metara prostora bit će izgrađena velika sala, čajna kuhinja, sanitarni čvor i još dvije manje prostorije koje će služiti radu tamošnjeg DVD-a te Vijeća Mjesnog odbora. Da su pomacima zadovoljni i mještani istaknuo je predsjednik MO Gornje Plavnice Slobodan Žganjer. U njegovom Mjesnom odboru stanovnika je sve više i treba im, ističe, ponuditi bogatiji društveni život, kako bi ih se ovdje i zadržalo.
– Dom je sigurno jedan od osnovnih uvjeta za to i zbog toga smo sretni i zahvaljujemo Gradu na takvoj uviđavnosti. Posljednje tri godine stvarno se puno uložilo u naše prigradsko naselje – ustvrdio je Žganjer.