Uskoro počinje proces modernizacije javne rasvjete na području Nove Rače koji je planiran u tri faze, a prvi na red dolazi potez od Slovinske Kovačice do Tociljevca. Kako je najavio tamošnji načelnik Darko Knežić, radovi vrijedni 200 tisuća kuna trebali bi započeti čim to dopuste vremenske prilike, odnosno nakon što malo zatopli.
-Riječ je od 207 lampi, a očekivana ušteda je čak 60 posto. Sada nas električna energija za taj potez košta 13 do 14 tisuća kuna mjesečno, a tome valja pridodati i oko tisuća kuna mjesečno za održavanje. Nakon postavljanja nove LED rasvjete kroz uštedu ćemo plaćati najam sijalica koji će trajati sljedećih pet godina, dok čak šest godina imamo garanciju na te nove LED sijalice pa nećemo imati nikakvih dodatnih troškova – pojasnio je načelnik Knežić.
Podsjetimo, nakon ove prve faze postavljanja nove LED rasvjete od Slovinske Kovačice do Tociljevca, slijedi druga faza kroz koju će novu LED rasvjetu dobiti mještani Kozarevca, Međurače, Dautana i dijelu Bulinca, a kasnije i treća faza kada će se LED rasvjeta postaviti i u Novoj Rači, preostalom dijelu Bulinca, Drljanovcu i Staroj Rači.