Društveni dom u samom središtu Nove Rače poprimio je novi izgled. U protekla dva tjedna intenzivno se radilo na uređenju prostora koji je središte društvenih zbivanja u ovoj općini.
-Izvodili su se radovi krečenja, brušenja i lakiranja parketa, kao i postavljanja novih pločica u maloj sali. Riječ je o radovima vrijednim 50 tisuća kuna. Osim toga, kroz otprilike dva tjedna ćemo postaviti novi namještaj, odnosno nove stolove i stolice za što smo izdvojili još 40 tisuća kuna – pojasnio je o kakvim je radovima riječ načelnik Nove Rače Darko Knežić te dodao kako je ovaj prostor posljednji put obnavljan prije desteak godina, no s obzirom na brojna događanja koja se u njemu održavaju, bila je potrebna nova obnova.
-Ovo je dom u kojem imamo najviše događanja. Često nam dolaze gosti, KUD Ivan vitez Trnski ovdje održava svoje manifestacije, a tu se održavaju i školske priredbe, kao i svečane sjednice Općinskog vijeća povodom Dana općine. Osim toga, upravo u ovom domu se održavaju i različita druga događanja – od krštenja do karmina zbog čega je ovo ulaganje bilo itekako potrebno – istaknuo je načelnik Knežić.